Garanterer CO2-rensing

Både Odd Roger Enoksen (Sp) og Kristin Halvorsen (SV) garanterer at det blir CO2-rensing på gasskraftverket på Mongstad i 2014.

STORTINGET (Nettavisen): Venstre, KrF og Frp stilte spørsmål i Stortingets muntlige spørretime onsdag om hvorvidt avtalen er forpliktende mellom staten og Statoil.

– Jeg kan si med hånda på hjertet at CO2-rensing vil være på plass i 2014. Vi skal ha på plass verdens første fullskala renseanlegg med en teknologi som kan rense CO2 mange andre steder i verden også, svarte finansminister Kristin Halvorsen.

– Det er slått fast i utslippstillatelsen til Statoil at det skal være fullskala renseanlegg i 2014. La det ikke være tvil om at avtalen er forpliktende for begge parter, svarte olje- og energiminister Odd Roger Enoksen.

Ketil Solvik-Olsen (Frp) syntes det var påfallende at regjeringen ikke går inn for full CO2-rensing på Mongstad når anlegget på Kårstø skal ha rensing fra 2009, og Tjeldbergodden fra 2012.

Enoksen svarte at forskjellen mellom Mongstad og Kårstø er at på Kårstø tar regjeringen det fulle og hele ansvaret for CO2-rensing, mens på Mongstad blir det et samarbeid mellom Statoil, staten og andre interesserte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.