Gå til sidens hovedinnhold

- Gebyrene går ned

For første gang i historien går kommunale avgifter ned. Sjekk hva du betaler.

En undersøkelse Statistisk sentralbyrå (SSB) har gjort for Huseiernes Landsforbund viser at de samlede gebyrene for vann, avløp, renovasjon og feiing faktisk går ned.

NA24 - din næringslivsavis

Dyrest dritt i Aurskog
Ifølge oversikten er det dyrest å bli kvitt kloakk i Aurskog-Høland. Den billigste avløpsavgiften har derimot de som bor i Molde.

Totalt sett er det Vestre Toten som kommer verst ut - også i år. Samlet har de det høyeste gebyret, på 10.911 kroner.

LES OGSÅ: Slik endte det i fjor

Moldenserne kan derimot smile hele veien til Rådhuset. De er billigst, også når man samler alle gebyrene under ett.

- Grådige kommuner
Huseierens Landsforbund har sjekket gebyrnivået de siste 15 årene, og fram til 2003 var prisøkningen opp mot tre ganger så høy som inflasjonen.

- Flere av kommunene har redusert gebyrene betydelig i år. Mange gjør det fordi de har vært for grådige tidligere, og loven og selvkostprinsippet krever at de da skal redusere gebyrene eller betale penger tilbake, sier adm. direktør Peter Batta.

Sjekk din kommune
Undersøkelsen tar for seg Huseiernes Landsforbund presenterer i denne rapporten kommunale vann- og avløpsgebyrer, renovasjonsavgift og feieavgift for 2006.

De har sjekket landets 100 største kommuner i tillegg til i 24 mindre kommuner. Nå kan du sammenligne din kommune med nabokommunen.

Sjekk din kommune her (.pdf-fil).

Prisene for de kommunale tjenestene som er undersøkt er basert på avgifter og gebyrer som betales for en standard bolig på 120 kvadratmeter med et beregnet vannforbruk etter kommunens satser for stipulert forbruk eller et vannforbruk på 150 kubikkmeter i året der det er vanligst å betale etter faktisk forbruk målt med vannmåler. Gebyrene er oppgitt med moms.

Reklame

NÅ: Stor vinterkampanje med supergode priser

Kommentarer til denne saken