RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Geir Lippestad mener Sandberg skaper usikkerhet rundt flertallsvedtaket i en så viktig sak.
Geir Lippestad mener Sandberg skaper usikkerhet rundt flertallsvedtaket i en så viktig sak. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Geir Lippestad raser mot Per Sandbergs Syria-utspill

– Den eneste useriøse her er Per Sandberg selv.

Dagbladet skrev onsdag at Per Sandberg, nestleder i Frp mente at Stortingets «useriøse» vedtak om mottakerflyktninger fra Syria har ført til at «asylanttilstrømningen nærmest eksploderer»

Stortinget har inngått et forlik, hvor SV og Frp sto utenfor, hvor Norge skal ta imot 8000 kvoteflyktninger fra Syria de neste tre årene.

- Min påstand er at et slikt vedtak ikke ville blitt fremmet av Ap, med Jens Stoltenberg som statsminister eller Grete Faremo som justisminister, sier nestleder i FrP Per Sandberg.

- Burde besøke flyktningeleir

Advokat Geir Lippestad, nå også Ap-politiker, er i harnisk over Sandbergs uttalelser.

–Den eneste useriøse her er Per Sandberg selv, som skaper usikkerhet rundt flertallsvedtaket i en så viktig sak. De som er i tvil om vi bør ta imot flere, burde ta seg en tur dit; flyktningene er så mange at det ikke er mulig å gi dem tilstrekkelig helsehjelp der. Europa og Norge må ta sin del av ansvaret, sier Geir Lippestad til Dagbladets papirutgave.

Ap-politikeren har selv besøkt en flytkningeleir for syrere i Libanon.

- Ville ikke skjedd med Jens eller Grete

Sandberg selv står for gårsdagens utspill.

-Jeg viser til det useriøse flertallsvedtaket i alle settinger. Min påstand er at et slikt vedtak ikke ville blitt fremmet av Ap, med Jens Stoltenberg som statsminister eller Grete Faremo som justisminister. Da ville man i det minste lagt konsekvensene på bordet først, sier Sandberg til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere