*Nettavisen* Nyheter.

Generalinspektøren pisket i gang

Foto: Torgeir Haugaard, Forsvarets mediesenter

Forsvarsstaben har bedt Generalinspektøren for Hæren om umiddelbart å utarbeide en rapport om hærsjefenes gratis laksefisketur i august i fjor.

24.01.05 15:48

TV 2 Nettavisens avsløringer om de tre toppsjefene i Hæren som i august i fjor mottok et gratis weekendopphold ved den flotte lakseelven Orkla i Sør-Trøndelag, har skapt hektisk aktivitet i forsvarsledelsen.

Forsvarstaben har nå, som varslet i TV 2 Nettavisen i går, satt i gang en gransking av saken. Generalinspektøren i Hæren er nå i ferd med å utarbeide en rapport, som allerede i dag eller i morgen skal oversendes Forsvarsstabens juridiske avdeling.

- Vi ønsker en rask saksbehandling, og har bedt Generalinspektøren for Hæren komme med en rapport i løpet av svært kort tid, sier major Erling Kristiansen i Forsvarsstaben til TV 2 Nettavisen.

- Vi kan selvfølgelig ikke garantere at vi har en konklusjon på onsdag, men vi håper og tror det, sier Kristiansen.

Spørsmålet til vurdering, er hvorvidt de tre hærsjefene har brutt interne regler eller tjenestemannsloven, da de i fjor deltok på en tur til lakseelven Orkla, hvor oppholdet var betalt av forsvarsleverandøren Thales.

Professor i arbeidsrett Henning Jakhelln ved Univesritetet i Oslo, utelukket tidligere i dag ikke at de tre hærsjefene kan ha brutt loven ved å takke ja til turen.

- Dette kan være straffbart, og i verste fall kan det ende i en påtale, sa professor Henning Jakhelln til TV 2 Nettavisen da.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag