RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gifteklare må i arbeid

Sist oppdatert:
Personer som vil hente en ektefelle utenfor EØS-området, må dokumentere at de har tjent mer enn 200.000 kroner i minst ett år.

Det krever arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) i forslaget til ny utlendingslov, skriver Dagbladet.

Mandag ble det kjent at Hanssen har gitt etter for kravene om aldersgrense og tilknytingskrav for ekteskap utenfor EØS-området. Men Hanssen har fått SV og Sp med på at alle som vil hente en ektefelle utenfor EØS-området må ha tjent minst 200.000 kroner selv. Målet er å hindre tvangsekteskap.

– I dag kan foreldre som vil tvinge ekteskap på ei datter, betale seg ut av myndighetenes krav om 180.000 kroner i underhold ved å garantere for det samme beløpet. Eller de kan holde henne hjemme til hun er 23 år og dermed slippe unna kravet. Nå må absolutt alle som vil hente ektefelle i utlandet, ha ligningsdokumentert inntekt på 200.000 kroner i ett år før de kan søke. Og de kan ikke ha mottatt sosialhjelp, sier Hanssen.

Hanssen ønsker både å styrke integreringen og å bekjempe tvangsekteskap. Onsdag blir stortingsgruppene i SV og Ap orientert om saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere