*Nettavisen* Nyheter.

Gikk rett på Høyre-fest

Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)

Dagen derpå føler Sandra Borch seg misforstått.

18.09.13 11:23

Tirsdag ble det kjent at Sandra Borch trekker seg som leder for Senterungdommen.

- Jeg tror ikke partiet vil gjøre endringer før vi er under sperregrensen. Da føler jeg at jeg kaster bort tiden min på å sitte som leder, når jeg ikke får til noe som helst og ikke får gehør for noen tanker, sa Borch til VG.

Høyre-nachspiel
Onsdag skriver VG at da Borch forlot Sps valgvake i protest, havnet hun hos rivalene, på et nachspiel på Høyres hus.

- Det er riktig at jeg stakk innom valgvaken til Unge Høyre en tur på veien hjem. Vi var flere som gikk sammen fra valgvaken hos Sp. På vei hjem møtte vi noen medlemmer av Fremskrittspartiets ungdom, som dro oss på med den festen. Det var enormt mye folk og flere journalister der, så det var ikke noe hemmelig.

Misforstått
Onsdag skriver Borch at hun føler seg misforstått, og postet onsdag formiddag følgende melding på sin Facebook-side:

«Jeg har IKKE som det fremstilles i enkelte medier sagt jeg har kastet bort to år ved å være leder i Senterungdommen, det har tvert i mot vært to sykt spennende år! Men akkurat nå føler jeg ikke at jeg har motivasjon til å fortsette i enda ett år, og da er det riktig å gi seg!», skriver Borch.

Les også: Sandra Borch trekker seg

- Veldig vemodig
Borch, som har vært leder av Senterungdommen siden 2011, beskriver perioden som to av hennes mest lærerrike år, «på godt og vondt».

«Jeg er så ufattelig glad i den organisasjonen, det blir derfor veldig vemodig å gi seg nå», skriver hun.

Hun påpeker samtidig at beslutningen om å trekke seg er nøye gjennomtenkt:

«Beslutning er nøye gjennomtenkt, og jeg har kommet frem til at det er det beste for Senterungdommen at de får en ny ledelse», skriver hun på Facebook.

Klikk på bildet for å forstørre.

Les også: - Vil bli ordfører i Tromsø

- Ikke lov å tenke nytt
Tirsdag sendte Borch ut en epost til sentralstyret i partiet der hun skrev at hun likevel ikke stiller til gjenvalg under landsmøtet til Senterpartiungdommen i november.

Om hovedårsaken til at hun trekker seg, sa Borch:

- Det er ikke lov å tenke nytt i Senterpartiet. Da blir du med en gang en urokråke som egentlig bør rett ut. Det er hovedgrunnen til at jeg gir meg. Mitt fokus har vært på næring og næringsutvikling.

Til VG fortalte hun også at hun gikk fra Sps valgvake i protest valgkvelden, fordi hun ikke følte noen seiersglede over valgresultatet på 5,5 prosent:

- Jeg har kjent veldig på det den siste uka. Når partiet velger å ta seg en stor fest etter det valgresultatet, som jeg ikke skjønner at man kan være fornøyd med, så tyder det på en total mangel på selvkritikk. Jeg gikk hjem i protest, sa hun til avisen tirsdag.

Tirsdag skrev Borch følgende på Facebook:

«Nye valg og nye muligheter. Jeg gir meg i denne omgang i rikspolitikken».

Ble skjelt ut av Navarsete
Som leder av Senterungdommen har Borch gjort seg bemerket i en rekke saker.

Hun fikk blant annet mye oppmerksomhet da hun i september i fjor ble skjelt ut av Sp-leder Liv Signe Navarsete på en konferanse i Dyrøy i Troms.

- Jeg gikk langt over streken, sa Navarsete tirsdag på en pressekonferanse i forbindelse med utskjellingen av Borch.

Senterungdommen reagerte sterkt på utskjellingen, og sendte et uvanlig krast brev til Senterpartiets sentralstyre.

- Jeg er en vestlending som ofte har både temperament og frimodighet. Men det å jobbe med hvordan jeg møter folk, det kan jeg gjøre, sa Navarsete.

Senterundommen skal velge ny leder på sitt landsmøte den 8. november.

Navarsete: - Et tap
Sp-leder Liv Signe Navarsete uttrykker avgangen slik:

«Det er eit tap for Senterpartiet at Sandra Borch no varslar at ho trekk seg som leiar i Senterungdommen. Sandra Borch har vore ein sterk ressurs for Senterungdommen og Senterpartiet med si uredde innstilling og sin ståpåvilje.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.