RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir millioner til egne velgere

Sist oppdatert:
Kirke- og kulturminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) bevilget onsdag hele 26,4 millioner kroner til et kulturhus i samme fylke som hun stiller til valg i.

HØVIKODDEN (TV 2 Nettavisen): - Jeg er blitt kontaktet av de som står bak byggingen av Lillestrøm kultursenter. De fortalte at de driver på med et byggeprosjekt, og trenger garanti for at de får midler til å ferdigstille bygget, sa Svarstad Haugland på en pressefrokost i regi av KrF på Høvikodden i Bærum onsdag.

Kulturministeren har gitt løfter om at kultursentret skal få et samlet tilskudd på 26,4 millioner kroner av tippemidlene som fordeles av Kultur- og kirkedepartementet.

Som Opseth
Svarstad Haugland er står på førsteplass på Kristelig Folkepartis liste i Akershus. Hun tar dermed en «Kjell Opseth». Ap-mannen Opseth blir blant annet husket for gavmildt å bevilge penger til tunnell i sitt distrikt før han gikk av som samferdselsminister.

Forskjellen er bare at Opseth ikke stilte til gjenvalg på Stortinget. Det gjør Svarstad Haugland.

Pikant
- Av de 26,4 millioner kronene stilles 500.000 kroner til disposisjon i dag samtidig som det gis statsgaranti for resten av bevilgningen, slik at man kommer i gang så raskt som mulig. Resten av pengene blir utbetalt i perioden 2006 – 2008, sier Svarstad Haugland.

Ministeren har altså gitt garantier om milliontilskudd til sin valgkrets midt i valgkampen. Saken er ekstra pikant siden den tidligere KrF-lederen kjemper en innbitt kamp mot Sp-leder Åslaug Haga om en stortingsplass i Akershus.

Svarstad Haugland, som ble tvunget til å gå av av som KrF-leder etter katastrofevalget i 2003, står som førsteekandidat for KrF i Akershus. Hun bor selv i Asker, og nå smeller hun til med en riktig godbit til velgerne i en annen del av fylket.

- Tippemidler
Pengene til kulturhuset kommer fra Norsk Tipping. Svarstad Haugland forklarer bevilgningen midt i valgkampen slik.

- Grunnen til at det kommer nå på sommerstid er at vi pleier å dele ut tippemidler nå. Dette er et gedigent prosjekt for regionen. Det ville vært kostbart for kommunen å vente, derfor har vi bestemt oss for å framskynde prosjektet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere