RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir stryk til ministeren

Sist oppdatert:
Norske fagforeningstopper hadde store forventninger til næringsminister Odd Eriksen. Her er dommen.

Les NA24 på mobil

- Jeg er ikke så veldig imponert, for å si det som det er.

Det sier en tillitsmann til NA24 om næringsminister Odd Eriksen. Statsråden høster få lovord fra fagforeningshold i Norges største bedrifter.

NA24 - din næringslivsavis

Svært få er imponert
Odd Eriksen trådte for nesten ett år inn i regjeringskollegiet til Jens Stoltenberg. Da hadde han vært en nesten helt ukjent person for offentligheten - hadde det ikke vært for Cato Air-saken.

Les mer om Cato Air-saken: - Vi hadde englevakt

Like resolutt har kanskje ikke Eriksen vært i regjering, skal man tro tillitsvalgte i store norske bedrifter. En ringerunde NA24 har foretatt viser at svært få er imponert over Eriksens innsats så langt.

Kritikken blir rettet fra tillitsvalgte. Eriksen var selv tillitsmann i lengre perioder før han var to perioder på Stortinget for Arbeiderpartiet.

- Håpet på mer futt
Atle Teigland, konserntillitsvalgt i Aker Kværner, representerer 5000 medlemmer i fem LO-forbund. Han forteller at han ikke har hatt noen nær kontakt med næringsministeren.

- Vi har hatt mer kontakt med olje- og energiministeren og hans departement, sier Teigland til NA24.

Teigland kan fortelle at de hadde hatt noe mer forhåpninger til å få inn folk med større fokus på industrien.

- Og med hans bakgrunn trodde vi det ville bli litt mer futt, sier Teigland som forteller at om de ikke er direkte misfornøyd så begynner de å bli utålmodige for å se resultater.

Og selv om industrien er inne i en svært positiv situasjon, der ordrebøkene enten er smekk fulle eller på vei til å fylles opp, så mener Teigland at tiden er inne på å bruke energien på tidene som kommer.

- Lite synlig
- Jeg personlig synes han har vært for lite synlig. Om han eventuelt sitter på store visjoner så må han få synliggjort det, sier Teigland til NA24. Han mener at det er flere andre departement som er langt mer synlige.

- Som en generell betraktning forventer vi mer aktivitet fra den siden, sier Teigland om næringsministeren. Han trekker også frem at departementet og Odd Eriksen var nærmest fraværende i IA-saken.

- Er det behov for noe næringsdepartement da?

- Definitivt. Men det forutsetter at de gjør noe annet enn å administrere, sier Teigland til NA24.

- Ikke godkjent
- Nei, hvor skal jeg begynne, sier Kim Jelle til NA24 når vi spør om Odd Eriksen. Han er hovedtillitsvalgt i Pan Fish Prosessing gjennom LO-forbundet Norsk nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN)

- Jeg hadde ganske store forhåpninger til han med tanke på bakgrunnen hans fra fagforeninger. Men jeg synes han opptrer på en veldig tam måte. Jeg har både hørt og sett for lite til han. Så ordrett kan du beskrive det, sier Jelle til NA24.

Jelle er også skuffet over at ikke Eriksen, eller noen andre fra regjeringen, har vært og besøkt Pan Fish.

- Det er rart at han og andre i regjeringen ikke har vært her med Pan Fish sin historie. Det hadde vært i deres interesse for å se hvordan Pan Fish er bygget opp. Dette blir et utrolig stort konsern i Norge og utlandet når fusjonen kommer på plass i slutten av året, sier Jelle til NA24.

Han får støtte fra Per Tore Lauvstad, tillitsvalgt i Pan Fish gjennom Fellesforbundet. Han nøler ikke med å gi Eriksen karakteren: Ikke godkjent.

- Jeg er ikke så veldig imponert, for å si det som det er. Det er bare helt utrolig dårlig, med tanke på hans håndtering av IA-saken. Han har vært helt usynelig etter mitt skjønn, sier Lauvstad til NA24.

Særlig regjeringens håndtering av IA-saken, der regjeringen frontet av Bjarne Håkon Hansen, brøt avtalen med partene i arbeidslivet om inkluderende arbeidsliv, har satt sinnene i kok i fagforenings-norge. Flere lurte på hvor næringsministeren hadde gjort av seg i debatten.

Tom verktøykasse
Heller ikke Aage Andersen, konserntillitsvalgt i Orkla, er særlig fornøyd med Eriksen.

- Den berømte verktøykassa har ikke blitt fylt opp mye. Slik sett er han skuffende. Men det spørs hvilke rammebetingelser han får fra resten av regjeringen, sier Andersen til NA24.

Andersen forteller til NA24 at han har vært på noen konferanser med Eriksen

- Og det var ikke mye han hadde å bidra med, oppsummerer Andersen til NA24.

- Han har vært en skuffelse i mine øyne, som den rødgrønne regjeringen var vært hittil, sier Orklas konserntillitsvalgte til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere