*Nettavisen* Nyheter.

Giske slukker OL-bål

- Ingenting er avgjort i kampen om hvem som blir OL-by, sier idrettsminister Trond Giske.

18.01.07 18:53

SUNDVOLLEN (Nettavisen): Kulurminister Trond Giske slår vann på OL-ilden som oppsto etter Hagas utspill om at Tromsø bør få arrangere OL i 2018.

- Alle tre kandidatbyer har likeverdige muligheter til å bli OL-by, sier Giske til Nettavisen.

Tirsdag satte kommuneledelsen i Trondheim og i Oslo kaffen i vrangen da kommunalminister og Sp-leder Åslaug Haga på NRKs Dagsrevyen hevdet at Tromsø må få OL i 2018.

Flikkflakk
Det fikk byrådesleder Erling Lae i Oslo og Trondheims-ordfører Rita Ottervik til å slå en olympisk flikkflakk.

«Når statsråd Haga går ut og sterkt anbefaler en av søkerbyene før styret i NIF har behandlet de tre søknadene, og før styret har vurdert hvilken av byene som best oppfyller IOCs krav, kan det reises spørsmål ved om regjeringen vil respektere spillereglene som er lagt til grunn for prosessen», skriver de to i et åpent brev til Regjeringen ifølge Aftenposten.

Balanse
Giske sier Regjeringen avventer anbefalingen fra idrettens organer før Regjeringen tar stilling i saken. Han forsøker å tone ned betydningen av Hagas utspill.

- Senterpartiet har hatt sitt syn lenge. en de to andre partiene i Regjeringen har ikke tatt standpunkt. Det er ikke sånn at noe er bestemt, sier Giske.

- Var det uryddig av kommunalministeren å flagge sitt syn?

- Det er alltid en balansegang i en regjering med tre partiledere. Jeg oppfatter Hagas utspill som udramatisk, sier Giske.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag