RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giskes gasslekkasje smalt i Ap

Aps energipolitiske talsmann, Rolf Terje Klungland, visste ingenting om partiets kursendring i gasskraftsaken før Trond Giske fortalte det på radio.

Torsdag presenterer Arbeiderpartiet sitt valgprogram, der man likevel går inn for en CO2-håndtering på gasskraftverk. Partiet ønsker ikke å trekke rensekravene nedover ørene på bedriftene, men heller å gjøre CO2-håndtering lønnsomt for dem. Det betyr i realiteten at Ap ikke vil tvinge industrien til å ha utslippsfrie gasskraftverk, men ønsker å lage en gulrot som gjør at industrien selv ønsker å bygge renseanlegg.

Det nye forslaget ble onsdag morgen presentert av Trond Giske på radio. Det var før Aps energipolitiske talsmann hadde hørt om kursendringen.

- Jeg opplever det som enormt provoserende, og har gitt klart beskjed om det til partiets ledelse. Jeg finner meg rett og slett ikke i å arbeide her til langt ut på nettene, uten å bli tatt på alvor i energipolitiske spørsmål. Jeg har oppfattet meg som medlem i et parti, ikke i en studentorganisasjon, sier Klungland til Aftenposten.

Klungland selv er sterkt uenig i det nye forslaget som ble utarbeidet bak hans rygg.

- Prisen for CO2-rensing vil ligge på en milliard kroner i året pr. gasskraftverk. Hvis staten ikke tar regningen, blir det ikke bygget gasskraftverk overhodet. Strømprisen kommer til å gå i taket. Aluminiumsindustrien og annen kraftkrevende industri vil flytte ut av landet. Industrinasjonen Norge vil bli radert ut, sier han.

Heller ikke Giskes tidligere meningsfeller i AUF, er enige i det nye forslaget.

- Jeg er uenig med Trond om at dette kompromisset er godt nok. For AUFs del tok vi ut dissens fordi vi ikke vil ha konvensjonelle gasskraftverk i Norge, sier AUF-leder Gry Larsen til Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere