*Nettavisen* Nyheter.

Glemte verktøykassa hjemme

Næringsminister Odd Eriksen besøkte Årdal onsdag ettermiddag, men hadde ingen løfter med seg i kofferten.

23.02.06 14:24

ÅRDAL (TV 2): Det var en offensiv næringsminister som gikk inn porten til Hydro i Årdal onsdag ettermiddag. Men etter møtet med den lokale Hydro-ledelsen og en omvisning på den delen av verket som Hydro vil legge ned, var ikke ministeren like offensiv. Det kunne nærmest virke som den mye omtalte politiske «verktøykassa» var glemt hjemme.

SE INNSLAG PÅ WEB-TV

- Jeg har hatt og vil ha fortsatt ha nær kontakt med Hydro, men det her betyr ikke at jeg vil instruere Hydro i alle forhold som berører Årdal, sier Eriksen til TV 2 Nyhetene.

Kampen om arbeidsplasser

* Statens forurensningstilsyn (SFT) har pålagt Hydro i Årdal å sørge for renere drift av Søderberg-ovnene innen 01.01.2007. I stedet for å modernisere har styret i Hydro bestemt seg for å stenge ovnene.

* 200 arbeidsplasser står i fare, og SFT sier nå at Hydro kan søke om utslippstillatelse på grunn av samfunnsmessige forhold.

* Hydro-ledelsen har ikke sagt om de vil søke om utslippstillatelse.

* Staten eier 43,8 prosent av Hydro. I valgkampen lovte de rødgrønne en aktiv næringspolitikk.

Eriksen møtte også resten av Årdal under et folkemøte på kvelden, men heller ikke der kunne ministeren komme med løfter til innbyggerne i bygda der Arbeiderpartiet fikk en oppslutning på 72,4 prosent ved valget i høst.

Næringsministeren kunne love forsamlingen at den billige konsesjonskraften som lages i Årdal fortsatt skal brukes der. Ut over at Hydro ikke får ta kraften med seg når de legger ned arbeidsplasser i Årdal var dette det mest konkrete løftet:

- Vi vil vurdere å etablere nye statlige arbeidsplasser i Årdal, sa ministeren.

I forkant av dagens møte har flere kritisert deler av den ventede redningspakken til Årdal.

Annonsebilag