RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

God kjemi på børsen

Sist oppdatert:
I startfasen måtte Marit L. Sandvold personlig garantere for Clavis Pharmas telefonregninger. Fredag ringte hun inn selskapet på Oslo Børs.

- Å stå med børsbjellen her i dag er overraskende og ærefult. Nesten uvirkelig, sier Marit L. Sandvolden to minutter etter at hun har bjellet inn legemiddelselskapet Clavis Pharma på Oslo Børs fredag.

Fremtidig suksess for Clavis Pharma ligger i om de klarer å få sine kreftmedisiner ut på markedet.

En av tre får kreft
I 2001 la Kreftforeningen frem en rapport som spår 26 prosent økning av krefttilfeller innen 2020.

- Mitt personlige ønske fra et forskerperspektiv er å hjelpe noen og at enkeltmenneske kan få et bedre liv, sier Sandvold

Med titalls års erfaring som biokjemiker har hun er kompetanse Norge trenger. Hun har jobbet 20 år som forsker på NTNU og tolv år i Hydro med spesiell kompetanse innen biokjemi og kreftforskning.

I 2004 fikk 24.434 personer kreft i Norge, med en overvekt på menn. Det er like mange som bor i Moss kommune.

Den lille store forskjellen
Marit L. Sandvold forklarer hva som er viktig for henne i jobben som biokjemiker.

- Det som opptar meg hver dag er den overgangen fra kjemisk substans til biologisk aktivitet. Det er så utrolig spennende hvordan jeg kan påvirke med å med å sette til små molekyler. Gjennom dette kan jeg påvirke og hindre kreft med kjemiske strukturer, sier hun.

Hun snakker med overbevisning og det er en fryd å høre henne forklare om at det ligger håp i fremtiden for de med diagnosen kreft.

Garanterte for telefonregningen
Selskapet hun jobber i ble etablert i 2001 og de utvikler legemidler. Det er ikke hver dag en kvinne ringer i børsbjellen.

- Det var stort og høytydelig med noteringen fredag. Vi ble mottatt på en så fin måte og nedtellingen fikk adrenalinet til i stige, sier hun.

Det er et kvantesprang fra starten hvor hun selv måtte garantere for telefonregningen.

- Jeg har vært med fra etableringen av selskapet og selve prosjektet. Jeg måtte garantere for telefonregningen i starten. Jeg er utrolig stolt av hva Clavis Pharma har fått til som selskap, sier hun.

Tidligere lørdagsprofiler:
Karita Bekkemellem
Siv Jensen
Bente A. Landsnes
Gunn Wærsted
Ann Christin Gjerdseth

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere