RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grønt lys for Libanon-styrke

Sist oppdatert:
Jonas Gahr Støre og Anne-Grete Strøm-Erichsen kunne mandag puste ut etter at Stortinget ga grønt lys for den norske Libanon-styrken.

STORTINGET (TV 2 Nettavisen): - Opplysningene forsvarsministeren har formidlet gir god sikkerhet for styrkene, sier Frps utenrikspolitiske talsmann, Morten Høglund, etter møtet i den utvidede utenrikskomitéen. Frp ønsker likevel formelt å vente til den åpne drøftingen i Stortinget 11. september med å gi sitt endelige ja.

Etter det forrige møte krevde Fremskrittspartiet at Libanon-styrken ble behandlet i åpent Storting. Mandag ble det klart at Frp får det som de vil. I tillegg ble saken tatt opp i den utvidede utenrikskomiteen.

-. Jeg opplever at vi har fått bred støtte i komiteen for linjen regjeringen har valgt. En ting er at regjeringen har flertall i Stortinget, men det er en veldig styrke at regjeringen har bred støtte i Stortinget, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen til TV 2 Nettavisen.

- Vi har jobbet tett med FN for å få klare engasjementsregler. Jeg føler vi har fått regler som setter styrkene i stand til å løse oppgaven sin, sier Strøm-Erichsen.

Norge skal sende fire missiltorpedobåter som skal patruljere kysten av Libanon. Ifølge mandatet fra FN kan båtene stoppe båter de mistenker driver med smugling, og om nødvendig skyte mot båtene.

- Regjeringen har fått den tryggheten den trenger for å ta beslutningen om å sende styrker, som er regjeringens ansvar, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre til TV 2 Nettavisen.

Åpen debatt
Også Høyre er fornøyd etter møtet i den utvidede utenrikskomiteen.

- Regjeringen har imøtekommet oss i prosessen. Vi har vært opptatt av engasjementsreglene, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Mandag 11. september blir det møte i åpent Storting om Libanon-styrken.

- Det blir en åpen debatt. Det er vi svært fornøyd med, sier SVs forsvarspolitiske talsmann Bjørn Jacobsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere