RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)

Gro på krykker

Sist oppdatert:
En smilende Gro Harlem Brundtland kom på krykker til Aps landsmøte fredag. Se Gros og Kafi Annans tale direkte her.

FOLKETS HUS (Nettavisen): Gro Harlem Bruntland kom til Aps landsmøte litt før klokka 12.00 fredag. Den tidligere statsministeren og generaldirektøren for Verdens Helseorganisasjon går på krykker på grunn av en hofteoperasjon for noen uker siden. Men farten og smilet var absolutt som i «gamle dager» da hun ankom Folkets Hus i Oslo i drosje.

Stor dag
Dette er en stor dag for Brundtland. I tillegg til å feire 68 år, skal hun sammen med tidligere generalsekretær Kofi Annan markere 20-årsjubileet for Brundtland-rapporten om bærekraftig utvikling.

DIREKTE NÅ: Se talene på TV 2 Sumo her

Les også: - Ikke min nevø

- Annan kommer for å takke for støtten han har fått fra Arbeiderpartiet gjennom mange år, sa partisekretær Martin Kolberg under en pressefrokost i Oslo onsdag.

Jens smelte til
Nå spørs det om veteranene Annan og Brundtland har noen konkrete tips til Jens Stoltenberg om hvordan han kan nå de tre klimamålene som han la fram torsdag. Dagen før de avgåtte topplederne Annan og Brundtland kommer på besøk til Arbeiderpartiets storstue, klinte nemlig statsministeren til med historiske miljøløfter.

Stoltenbergs ambisjoner er å gjenreise tilliten som et ledende miljøparti, slik det var under Gro Harlem Brundtland på slutten av 1980-tallet.

Stoltenberg lovet følgende i sin tale:

* Norge skal overoppfylle sin del av Kyotoavtalen ved å skjerpe Kyoto-forpliktelsene med 10 prosentpoeng innen 2012.

* Norge skal forplikte seg til å kutte utslippene av klimagasser tilsvarende 30 prosent av Norges utslipp innen 2020.

* Norge skal ta ansvar for å redusere utslippene av klimagasser tilsvarende 100 prosent av våre egne utslipp innen 2050.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere