RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Stortingsrepresentant Hadia Tajik (Ap) ber statsminister Erna Solberg oppklare om regjeringen vil godta brudd på menneskerettighetene for å få mulla Kreakar ut av landet.
Stortingsrepresentant Hadia Tajik (Ap) ber statsminister Erna Solberg oppklare om regjeringen vil godta brudd på menneskerettighetene for å få mulla Kreakar ut av landet. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix)

Hadia Tajik om Siv Jensen og Frp: - Unorsk

Sist oppdatert:
Tajik med kraftig reaksjon på rundspørring om brudd på menneskerettigheter og mulla Krekar.

Et klart flertall på Frp-grasrota er – som partileder og finansminister Siv Jensen – villig til å bryte menneskerettighetene i Krekar-saken.

Det viser en rundspørring Dagbladet har gjennomført blant partiets medlemmer og tillitsvalgte.

Av de rundt 500 Frp-erne som har besvart undersøkelsen, svarer 65,3 prosent at de er villige til å bryte menneskerettighetene for å sende mulla Krekar ut av landet. Bare 23,1 prosent er – som partiets justisminister Anders Anundsen – ikke villig til å bryte menneskerettighetene og dermed også den norske Grunnloven. Resten har svart «vet ikke».

Arbeiderpartiets Hadia Tajik sendte i forrige uke et skriftlig spørsmål til statsminister Erna Solberg, der hun ber om en forsikring om at menneskerettighetene ligger til grunn for regjeringens og statsrådenes arbeid. Bakgrunnen er uttalelsene til nettopp Siv Jensen.

Hun reagerer kraftig på resultatet av rundspørringen.

- Dette er en overraskende unorsk reaksjon på et sentralt verdispørsmål. Vi står for grunnleggende menneskerettigheter i Norge. Det er en sentral norsk verdi både i solskinn og i snøstorm. Denne undersøkelsen forklarer kanskje hvorfor Siv Jensen uttaler seg som hun gjør, sier Tajik til Dagbladet.

Tajik ber nå statsminister Erna Solberg oppklare regjeringen og Norges standpunkt. Men Statsministerens kontor har bedt Siv Jensen svare på vegne av regjeringen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere