*Nettavisen* Nyheter.

Haga bygget ulovlig brygge

I ti år har statsrådens sommersted i Stryn hatt en ulovlig oppsatt brygge. Da den skulle bygges på, reagerte kommunen.

10.06.08 08:59

Nå vil Åslaug Haga og ektemannen Bård Hopland ha unntak fra strandsoneloven for å sette opp en ny brygge - på 11 meter, skriver VG.

Det var byggesøknaden i forbindelse med den nye brygga som fikk byråkratene og politikerne i Stryn kommune til å heve øyenbrynene. Plutselig oppdaget de at statsråden hadde tatt seg til rette i terrenget utenfor hytta ved idylliske Nordfjorden - for ti år siden.

- Dette er en liten brygge som ikke er byggemeldt. Vi ser på det som alvorlig, og det kan bli brukt sanksjoner i slike saker. Men trolig blir det ikke det i denne saken. Det skal bygningsrådet avgjøre, sier Kolbjørn Nielsen, som er seksjonsleder i Stryn kommune, til VG.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Borgen, Ørn E.

Nettopp Hagas rødgrønne regjeringen har erklært krig mot ulovlig bygging i strandsonen og sagt at de vil stramme inn.

Haga selv sier til VG at hun ikke var klar over at brygga var ulovlig satt opp før inntil nylig. Hun sier det er ektemannen som har håndtert alt med hytta og byggetillatelser, men sier selv at det ikke gjør saken noe bedre.

- Nei, det unnskylder ikke meg. Det var feil at det ikke ble søkt. Jeg legger meg helt flat, sier Sp-lederen og olje- og energiministeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.