RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haga krever grønn profil

Foto: Erik Modal, TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (TV 2 NETTAVISEN) Sp-leder Åslaug Haga krever at en ny regjering har grønne verdier i fokus for at Senterpartiet skal delta.

Sp-lederen mener det er styrken velgerne gir partiet i høst i valget som vil avgjøre om Senterpartiet skal delta i forhandlinger om en regjeringsplattform.

Garantist mot EU
- At forhandlingene gir en politisk kurs som er tilstrekkelig grønn, vil avgjøre om vi skal i regjering eller ikke. Et avgjørende bidrag til ei ny regjering vil være at vi slipper en ny, opprivende EU-medlemsskapdebatt. Så lenge vi sitter i regjering blir det ingen EU-søknad, lover Haga.

Partilederen sa i dag at Senterpartiet kun har ett overordnet mål for valget i 2005: Et større og sterkere Senterparti for en ny politisk kurs.

- Norge forvitrer
- Vi vil ha en annen innflytelse på norsk politikk enn vi har hatt i denne stortingsperioden. Vi kan ikke sitte med hendene i fanget og se på at Norge forvitrer. Norske bygder tåler ikke fire nye år med Erna Solberg og Per Kristian Foss. Nå orker vi ikke fire nye år med ei regjering som blir mer oppbrakt over brudd på offentlige anbudsregler enn at nyfattigdommen øker i verdens rikeste land, tordnet Åslaug Haga fra talerstolen under landsmøtet i Kristiansand.

Historisk regjeringsskifte?
- Vi står fremfor noen spennende måneder. Valget kan lede til et historisk regjeringsskifte hvor vi er med og staker ut kursen for å skape ny optimisme i hele landet, sa Haga til landsmøtedelegatene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere