RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)

Haga stoppet homoekteskap

Sist oppdatert:
SV-leder Kristin Halvorsen tapte slaget om homoekteskap under regjeringsforhandlingene.

SV og Ap er enige om prinsippet om at det skal være likestilling mellom homofile og heterofile, også når det gjelder ekteskap.

Men Senterparti-leder Åslaug Haga har satt foten ned og ikke gått med på noe som binder partiet til å vedta en ny lov om kjønnsnøytralt ekteskap, som også innebærer like rettigheter til å adoptere for homofile.

Haga reserver seg mot dette punktet i regjeringserklæringen, SV og Ap må derfor gå til stortinget for å få innført en ny lov.

«Regjeringen vil gå inn for endringer i ekteskapsloven som åpner for ekteskap mellom to av samme kjønn, med samme rettigheter som ekteskap mellom to av motsatt kjønn. Senterpartiets representanter i Regjering og Storting stilles fritt i dette spørsmålet.», heter det i regjeringserklæringen.

- Det er en kjent sak at Sp har problemer med dette, sier SVs Audun Lysbakken og toner ned nederlaget.

Lysbakken har ikke mistet troen på at homofile får de samme rettighetene som heterofile i den kommende stortingsperiode.

- Jeg er helt overbevist om at det kommer en kjønnsnøytral ekteskapslov. Det er flertall for det i stortinget med Venstre og Høyres stemmer, sier Lysbakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere