*Nettavisen* Nyheter.

Hagen: - Kristin mister troverdighet

Foto: Knut Falch (Scanpix)

Frp-formann Carl I. Hagen mener SVs Kristin Halvorsen slår beina under seg selv og svekker troverdigheten til Norge ved å på nytt fremme forslag om Israel-boikott.

- Jeg tror alle som følger denne farsen stadig blir forvirret. Jeg var veldig fornøyd med Kristin Halvorsen da hun la seg flat på fredag og ba om unnskylding for sine synspunkter. Men med det nye forslaget er dette en mer avansert form for dobbeltkommunikasjon og forklaring av to motstridende synspunkter samtidig enn det jeg kan erindre tidligere, sier Carl I. Hagen til TV 2 Nettavisen.

- Inhabil
Hagen sier han er overrasket over Kristin Halvorsens handlemåte mandag.

- Hadde hun fulgt opp sine synspunkter fra fredag, ville hun meldt seg inhabil under sakens behandling i sentralstyremøtet. Hun hadde sagt at hun som finansminister og nummer to i regjeringens politikk ikke kunne delta i voteringen, sier Hagen.

Men Kristin Halvorsen stemte selv for forslaget. Det får TV 2 Nettavisen bekreftet både gjennom hennes statssekretær og flere av sentralstyremøtene som var til stede.

Troverdighet
Hagen mener Halvorsen med sin omdreining helt åpenbart svekker troverdigheten til landets statsminister og utenriksminister.

- Nå er det egentlig for sent å endre seg. For det hun sier nå vil folk bare smile og le av. Hun har også svekket sin egen troverdighet dramatisk, sier Hagen.

Han reagerer også sterkt på SVs holdning til regjeringens politikk i forhold til Israel-Palestina-konflikten, som ligger fast i de neste fire årene. Likevel sier SV at de ønsker å jobbe for å endre regjeringens politikk på området.

- Denne farsen fortsetter, til skade for norsk renommé i utlandet og for norsk utenrikspolitikk, sier Frp-formannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag