RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen blir konsulent

Carl I. Hagens eiendom på Nøtterøy.
Carl I. Hagens eiendom på Nøtterøy. Foto: Per Moe (Scanpix)
Sist oppdatert:
Frp-formann Carl I. Hagen sier at han kjøpte luksusboligen på Nøtterøy for å jobbe med konsulentvirksomhet.

Nøtterøy kommune har bedt Hagen svare på hvilken næringsvirksomhet han driver fra boligen på Kalvetangen. Eli og Carl I. Hagen kjøpte boligen på 274 kvadratmeter for 6, 7 millioner kroner i fjor. Boligen ligger på et område regulert til industrivirksomhet, bare 60 meter fra stranden.

Utleie og gode råd
I et brev til kommunen oppgir ekteparet at de driver næringsvirksomhet, slik de forpliktet seg til å gjøre da de kjøpte boligen innenfor strandsonen.

- Vi kan meddele at den næringsvirksomhet som drives er utleie av egen fast eiendom, samt næringspolitisk konsulentvirksomhet i regi av Næringspolitisk Konsulent Carl I. Hagen, heter det i brevet, som er undertegnet av Eli Engum Hagen og Carl I. Hagen.

Ligget nede
Hagen informerer Nøtterøy kommune om at han ikke stiller «til gjenvalg som formann for Fremskrittspartiets Stortingsgruppe etter Stortingsvalget 12.09.05». Han skriver også at han deretter gradvis vil gjenoppta næringsvirksomheten gjennom Næringspolitisk Konsulent Carl I. Hagen.

Hagen startet Næringspolitsk Konsulent i 1978, men virksomheten har ligget nede siden 1981 fordi Hagen har vært parlamentarisk leder for Frps stortingsgruppe, forklarer han. Nesten 25 år etter vil Hagen starte næringspolitisk konselentvirksomhet igjen. Dette var delvis grunnen til at han etablerte seg på Kalvetangen, oppgir Hagen til kommunen:

- Anskaffelsen av (...) skjedde således også for å sikre lokaliteter til fornyet/gjenopptatt næringsvirksomhet og til det trengtes kontormuligheter og konferanse/spiserom, heter det i brevet.

Hagens understreker overfor TV 2 Nettavisen at han ikke har konkludert med om han vil stifte et selskap, eller om han skal gjentoppta virksomheten som enkeltmannsforetak eller som selvstendig næringsdrivende.

Tregt
Hagen måtte gjøre rede for hvilken næringsvirksomhet han driver, etter påtrykk fra Høyres gruppeleder i Nøtterøy kommunestyre, Reidun Sundal. Hun ønsket en avklaring på om ekteparet Hagen bodde ulovlig innenfor strandsonen, fordi de tilsynelatende ikke drev noen næringsvirksomhet på eiendommen..

Etter dette inngikk ekteparet Hagen en avtale om å leie ut lokaler i boligen til Frps distriktskontor i Buskerud, Vestfold og Telemark.

I brevet unnlater Hagen å skrive at han leier ut lokalene til sitt eget parti.

- Arbeidet med utleie av egen fast eiendom har gått noe tregt som følge av noe ombygging og oppussing av næringslokalene, forklarer ekteparet Hagen.

Søkt leietagere i ett år
Av brevet går det fram at arbeidet med å leie ut lokalene har pågått siden juni 2004. Hagen oppgir at han har mottatt råd og assistanse i saken fra daglig leder i Krogsveen AS i Tønsberg.

- Vi håper de finner disse opplysningene tilfredsstillende, avslutter Eli og Carl I. Hagen brevet til Nøtterøy kommune.

Partiformannen har tidligere gjort det klart at han ikke svarer på noen spørsmål om det omstridet boligkjøpet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere