RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen håper på Høybråten

Sist oppdatert:
Frp-formann Carl I. Hagen håper på samtaler med KrF-leder Dagfinn Høybråten etter valget om et ikke-sosialistisk samarbeid. - Bondevik må gå av uansett, sier han.

Hagen skapte bølger i den politiske andedammen tidligere i sommer da han sa kategorisk nei til Kjell Magne Bondevik som statsminister etter valget. Nå når bølgene har lagt seg, gjentar Frp-formannen sitt ultimatum og sier Bondevik blir nødt til å levere avskjedssøknad uansett - fordi hans regjering ikke har støtte i Stortinget.

- Selvsagt vil de andre partiene avvise noen annen statsministerkandidat enn Bondevik, men når valget er over, er det en helt ny situasjon, sier Hagen til NTB.

Hagen uttrykker håp om å få til et samarbeid med KrF-leder Dagfinn Høybråten hvis det blir ikke-sosialistisk flertall etter valget.

Ifølge Hagen har KrF et ben i hver leir og blir nødt til å velge side etter valget. Samtidig uttrykker Frp-formannen stor tilfredshet med Ulvik-erklæringen fra de tre regjeringspartiene.

- Den er skreddersydd for samarbeid med Fremskrittspartiet, med vekt på valgfrihet i eldreomsorg, familiepolitikk og skolepolitikk, sier han ifølge NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere