Gå til sidens hovedinnhold

Hagen jubler over Høyre-brev

Frp-formann Carl I. Hagen håper Høyre-leder Erna Solberg lytter til sine partifeller i Møre og Romsdal, som vil samarbeide med Frp.

- Jeg er selvsagt glad for at syv Høyre-lag i Møre og Romsdal er enig med oss i FrP om viktigheten av et bredt ikke-sosialistisk samarbeid, sier Hagen.

Han håper Solberg tar signalene fra grasrota i Høyre på alvor. Sju av Høyres lokallag i Møre og Romsdal ber i et oppsiktsvekkende brev til Høyres Hovedorganisasjon partiet være mer positive til Frp og legge mer vekt på det Høyre og Frp er enige om.

«Vi trur det er ei alminneleg oppfatning blant folk flest, og i stigande grad eit ønske om at Høgre og Fremskrittspartiet må kunne samarbeide nærmare», heter det i brevet.

Kritikk i utide
Høyre-lagene kommer med hard kritikk mot partiledelsens angrep på Frp.

« Slik vi opplever det, som berre har media å halde oss til, er inntrykket at Høgre både i tide og utide «er på hogget» for å få fram mest mogleg det som skil desse to partia».

Det skriver Høyres lokallagsledere i Hareid, Ulstein, Herøy, Sande, Vanyløven, Volda og Ørsta.

De mener de tre regjeringspartiene ikke kan være sikre på at Frp uten videre fortsatt vil være et støtteparti for en borgerlig regjering etter valget.

«Etter vårt syn er det difor lite taktisk at ein ved eit kvart høve nyttar moglegheita til å understreke den store skilnaden som er mellom Høgre og Fremskrittspartiet», skriver lokallagslederne.

Frykter velgerflukt
Lokallagslederne advarer mot at mange Høyre-velgere kan komme til å hoppe over til Frp hvis Høyre-ledelsen ikke følger grasrotas ønske om en tilnærming til Frp.

Hagen er glad for at de sju lokallagene støtter hans oppfordring til partiene på ikke-sosialistisk side til å legge mer vekt på de sakene som forener partiene, i stedet for det som skiller

- Dersom det skal bli snakk om en ikke-sosialistisk regjering etter valget, må selvsagt både Høyre og KrF forholde seg til Fremskrittspartiet, sier Frp-formannen.

Les Hagens kommentar på Frps hjemmeside, og hele brevet fra de sju lokallagslederne.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus