RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erik Modal (TV 2 Nettavisen)

Hagen lover kamp mot Jens

Sist oppdatert:
FrP-formann Carl I. Hagen vil kjempe hardt for å unngå at Jens Stoltenberg blir landets neste statsminister.

Det lovde Hagen fra talerstolen på Fremskrittspartiets landsstyremøte i Lillestrøm lørdag.

- Vi har i norsk politikk den helt nye situasjonen at de sosialistiske partiene Ap, SV og Sp har en viljeserklæring om å danne en flertallsregjering. Jeg kan forsikre dere om at Fremskrittspartiet vil gjøre alt vi kan for å hindre at vi får en slik sosialistisk formynderregjering, sa Carl I. Hagen.

Frykter økte skatter
Partiformannen ramset opp grunnene til at han frykter en regjering med Jens og co.

- For det første vil det bli økte skatter. Det er nemlig bare én eneste måte disse partiene kan gjennomføre sine løfter på og det er skatteøkninger. For det andre vil det ikke bli bygget gasskraftverk. Der kommer SV og den delen av Ap som blant andre Trond Giske representerer, til å få gjennomslag, mener Hagen.

Han tror også at en sosialistisk regjering vil gi en snillistisk innvandringspolitikk og stans i moderniseringen av offentlig sektor.

- Vi kommer til å oppleve en mykere justispolitikk og en snillistisk innvandringspolitikk. Når de gjelder innvandringspolitikken har Ap siden 1994 snakket om at de vil stramme inn. Men hva har skjedd? Jo, i samme periode har Ap nærmest konsekvent stemt imot Frp’s forslag om en strengere innvandringspolitikk. Det hjelper ikke å snakke om det, det er hva man gjør i praksis som er det avgjørende, sa Hagen ifølge partiets hjemmeside.

- Vil bare bli minister
Hagen mener Jens Stoltenberg er mer opptatt av å bli statsminister enn å få gjennomslag for Aps politikk. Selv skal Hagen og co kapre velgere under mottoet «fellesskap og valgfrihet», opplyste han på landsstyremøtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere