*Nettavisen* Nyheter.

Hagen med silkehansker

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)

Frp-formann Carl I. Hagen velger å snu det andre kinnet til etter nye avvisninger fra Høyre-leder Erna Solberg.

14.06.05 09:45

- Jeg fastholder at de ikke-sosialistiske partiene burde være mer opptatt av det som forener enn den uenigheten som måtte være mellom dem, sier Frp-formann Carl I Hagen til TV 2 Nettavisen.

Frps sentralstyre drøftet den politiske situasjonen mandag, men valgte å ikke komme med noen offentlig uttalelser etter møtet.

Hagen kan glede seg over valgkampstøtte fra Stein Erik Hagen, støtteerklæringer fra NHO og sentrale politikere i Høyre, som Bergens-ordføreren Herman Friele. Men oppfordringene om et tettere samarbeid med Frp preller av på partiledelsen i Høyre og KrF,som stadig peker på gode grunner til å ikke samarbeide med Frp.

Statsminister Kjell Magne Bondevik pekte på en rekke grunner til ikke samarbeide med Frp under KrFs landsmøte, og Høyre-leder Erna Solberg mener særlig Frps økonomiske politikk fortsatt står i veien for et nærmere samarbeid med Frp.

Hagen velger nå å ikke slå tilbake. Han ønsker i stedet å fokusere på samling mot det rødgrønne regjeringsalternativet.

- Jeg er mer opptatt av den innfallsvinkelen, enn av uenighet basert på misforstelser, sier han.

- Oppkunstruert
Heller ikke Høyre-ledelsen er fornøyd med dagens oppslag i Aftenposten om hvor umulig det er samarbeide med Frp.

I en pressemelding lagt ut på Høyres hjemmeside tar Erna Solberg avstand fra det som ble framstilt som hennes egen ti-punkts liste mot samarbeid med Hagen.

Avisen har laget listen, basert på et brev Solberg skrev for ett år siden.

- Brevet jeg sendte var et svar til Carl I. Hagen etter at han ønsket en utdyping på enkelte politiske saker som Høyre ikke er enige med Fremskrittspartiet i. Jeg oppfattet Hagens respons og de diskusjonene vi hadde etter denne brevvekslingen som konstruktive. Derfor blir det relativt søkt å fremstille dette som en nyhetssak, når brevet er skrevet for over ett år siden, sier Erna Solberg.

Ingen liste
Hagen vil ikke lage en egen liste til Solberg med gode grunner til samarbeide med Frp.

- Den beste grunnen til at de ikke-sosialistiske partiene burde finne en bedre samarbeidsform, er at det vil bedre muligheten til å vinne valget. Hvis de ikke-sosialistiske partiene i stedet er opptatt av det de er uenige om, er det uheldig, sier partiformannen.

- Hvilken betydning har den støtten du har fått?

- Vi konstaterer at det er personer i organisasjoner og i næringslivet som har et langt mer positivt syn på samarbeid enn det ledelsen i Høyre og KrF har.

- Tror du den erklærte støtten fra ulikt hold vil presse fram et tettere samarbeid?

- Det vil jeg ikke spekulere i, sier Hagen, og understreker igjen at han ikke vil bidra til noe som kan vanskeliggjøre klimaet på ikke-sosialistisk side.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.