*Nettavisen* Nyheter.

Hagen refser Kosmo

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)

Frp-formann Carl I. Hagen anklager Jørgen Kosmo (Ap) for misbruk av presidentmyndigheten.

14.04.05 17:11

Hagen går til det høyst uvanlige skrittet å kritisere Stortingets president etter at han ble klubbet ned i Stortinget. Det var under Stortingets åpne spørretime, der statsminister Kjell Magne Bondevik hadde møtt for å svare Stortinget, at Kosmo ga Frp-formannen kraftig refs.

Hagen angrep samarbeidsavtalen som Fagforbundet har gjort med noen kommuner i landet.

- Jeg vil gjerne at statsministeren skal vurdere på nytt habiliteten til Ap-representanter i kommunestyrer og fylkesting når det gjelder avtaler med LO. Det kan se ut som de ikke representerer velgerne, men Fagforbundet, de er kjøpt og betalt av LO, sa han.

Klubbet ned
Det fikk Kosmo til å reagere.

- Hagen kan gjerne komme med slike karakteristikker i avisene, men det er upassende å karakterisere noen fra Stortingets talestol som kjøpt og betalt, sa Kosmo.

Denne kritikken vil ikke Hagen finne seg i. Derfor har han sendt et brev til stortingspresidenten der han skriver at «jeg tillater seg å vise til din påtale av mitt ordvalg i spontanspørretimen i går, hvor jeg brukte beskrivelsen «Kjøpt og betalt» – som LO har gjort med Arbeiderpartiet.».

- Samrøre
Hagen gjør så greie for valgkampen i 2001. LO truet Ap til å frede sykelønnsordningen, og Kosmo var på den tiden arbeidsminister. Han viser også til avtalen mellom Fagforbundet og kommunestyrer. Han avslutter med å skrive at han mener Kosmo har gått langt over streken som stortingspresident.

- Jeg mener på denne bakgrunn at min påstand er godt dokumentert og forklart og at jeg på denne bakgrunn mener at din påtale av meg var et partipolitisk misbruk av Presidentmyndigheten, skriver Frp-formannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag