RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hagen truet til seg bedre lønn

Sist oppdatert:
Carl I. Hagen truet med å bli drosjesjåfør. Resultatet ble en bonus på 250.000 kroner.

Episoden fant sted i 1988. Formann i Fremskrittspartiet, Carl I. Hagen, har brukt mye penger og tid på partiet. Han gjennomgått en skilsmisse som kostet dyrt. Gjelden vokste.

Da kom trusselen til partiets sentralstyre: Gi meg mer lønn, ellers begynner jeg å kjøre drosje, og ikke bruke ettermiddagene på møter og representasjon, skriver Aftenposten.

Gamblingen lønte seg. Mens Hagen selv ønsker seg et honorar på 100.000 kroner. Partiets ledelse kom opp med noe som var hakket bedre. 250.000 kroner i ekstra inntekt.

- Han hadde levert et godt valg, og dette var bonus, sier tidligere utredningsleder i Fremskrittspartiet Jan Arild Snoen til Aftenposten.

Ifølge Snoen har en stadig bedre partiøkonomi gjort at man har tatt seg råd til å sørge bedre for partiets politikere. Etter at Hagen fikk sin bonus på en kvart million kroner ble han landets best betalte politiker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere