Hagen: Venstre og KrF opptrer som en overregjering

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen mener det blir meningsløst å la KrF og Venstre involveres i større grad før statsbudsjettet og andre saker legges fram. - De valgte selv å stå utenfor regjering. Nå opptrer Venstre og KrF som en overregjering der de får alle fordelene, men ingen av ulempene, sier Hagen.

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen mener det blir meningsløst å la KrF og Venstre involveres i større grad før statsbudsjettet og andre saker legges fram. - De valgte selv å stå utenfor regjering. Nå opptrer Venstre og KrF som en overregjering der de får alle fordelene, men ingen av ulempene, sier Hagen. Foto: Lise Åserud (NTB Scanpix)

Høyre og Frp må få markere sine viktigste standpunkter og slutte å være lojale klakører for regjeringen og støttepartiene, mener Frps toppkandidat i Oslo, tidligere Frp-formann Carl I. Hagen.

03.03.15 04:38

- Frp og Høyre må endre måten de arbeider på. Også regjeringspartiene må få markere sine primærstandpunkter, ikke fortsette bare å være klakører for regjeringen slik det er nå, sier Hagen til Dagens Næringsliv.

Uttrykket klakør viser til en person som er leid inn for å gi applaus, opprinnelig til teaterstykker i 1800-tallets Paris.

Tirsdag møtes regjeringspartiene og de to samarbeidspartiene Venstre og KrF til et forsoningsmøte i Nydalen i Oslo. Målet er å finne ut hvordan samarbeidet kan bli bedre.

Etter budsjettbråket i fjor høst var partilederne på borgerlig side enige om at KrF og Venstre må involveres i større grad før statsbudsjettet og andre saker legges fram. Det er imidlertid Hagen motstander av.

- Å la Venstre og KrF få innflytelse over regjeringens budsjett før det er lagt fram, er meningsløst. De valgte selv å stå utenfor regjering. Nå opptrer Venstre og KrF som en overregjering der de får alle fordelene, men ingen av ulempene. De får selv velge hva de vil være med å feire av regjeringens politikk, samtidig som de står fritt i å markere sin egen politikk, sier Hagen.

Han mener regjeringen har mistet muligheten til å finne alternative flertall i Stortinget, og mener Arbeiderpartiet er et parti det er naturlig å søke støtte hos når man ikke blir enige med de to støttepartiene først.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.