Hagen vil ikke støtte Bondevik

ÅLESUND ( TV 2 Nettavisen): Bondevik kan ikke automatisk regne med støtte fra Frp hvis regjeringen fortsetter etter valget, er beskjeden fra Frps landsmøte.

22.05.05 15:16

Frp skjerper tonen over de andre borgerlige partiene i en resolusjon, som ble enstemmig vedtatt på partiets landsmøte søndag.

- Landsmøtet slår fast at Fremskrittspartiet ikke vil være parlamentariske grunnlag for en regkering partiet ikke deltar i, eller har et formalisert samarbeid med, som sikrer partiet innflytelse i viktige politiske saker, heter det i resolusjonen.

Dermed legger Frp ytterligere press på regjeringspartiene for å tvinge fram et tettere samabeid på borgerlig side.

Frp-formann Carl I. Hagen gikk på talerstolen og anbefalte landsmøtet å vedta resolusjonen, som han betegnet som er liten klargjøring av Frps målsetting.

- Passiv støtte er ikke en aktuell probelmstilling. Det klargjøres gjennom denne resolusjonen, fastslo Hagen.

Flertallsregjering
Frps landsmøte understreker i resolusjonen at partiet mener det er behov for en stabil flertallsregjering.

- Landsmøtet viser til det rødgrønne regjeringsalternativet som er etablert mellom de sosialistiske partiene, og mener det er nødvendig å etablere et tilsvarende alternativ mellom de ikke-sosialistisk partiene, heter det i resolusjonen.

Gjennom vedtaket gir Frp uttrykk for skuffelse over at de andre ikke-sosialistiske partiene ikke deler denne oppfatningen, og varsler at Frp ikke gir opp bestrebelsene med å danne en ikke-sosialistisk flertallsregjering hvis v algresultatet gir grunnlag for det.

- Strålende landsmøte
Frp-formannen takket søndag ettermiddag for det han kalte et strålende landsmøte.

- Vi har aldri hatt et så godt utgangspunkt foran en valg, fastslo Hagen.

Han oppfordret delegatene til å nedkjempe det rødgrønne regjeringsalternativet, som ifølge Hagen vil hindre valgfrihet og gå tilbake i tiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.