RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halleraker trekker seg: - Jeg har kun meg selv å takke

(Høyre/Flickr)
Sist oppdatert:

Høyre-representant Øyvind Halleraker beklager at han ikke rapporterte inn alle økonomiske interesser og verv i Stortingets register.

Han fratrer som partiets samferdselspolitiske talsmann og bytter sete fra transportkomiteen til kommunalkomiteen.

- Dette gjør jeg for å fjerne enhver tvil som kan oppstå knyttet til min habilitet, skriver Halleraker i et brev som er lagt ut på Høyres nettsider.

Han har også trukket seg fra flere styreverv, men lar det bli opp til partiledelsen å avgjøre om han i tillegg skal frasi seg vervet som visepresident i lobbyorganisasjonen til bompengeselskapene i Europa (Asecap).

- Jeg har forståelse for at pressen tok tak i denne saken og har gjennomført grundige undersøkelser. Det svir å bli «arrestert» av landets største avis, men når min sløvhet og unnfallenhet førte til at «mitt register» var mangelfullt har jeg kun meg selv å takke, skriver Halleraker videre.

Les hele redegjørelsen fra Halleraker her.

Tidligere tirsdag ble det kjent at selskapet til Hallerakers kone har sagt opp avtalen om drift av Arnatunnelen. Den ble inngått tidligere i år etter at Via Futura AS ved minst to anledninger pekte på Halleraker som deres private rådgiver. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere