RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halvorsen satser på sommeren

Sist oppdatert:
Kristin Halvorsen har fortsatt tro på at hun ikke trenger å gå av.

Hele 42 kommuner klarer antageligvis ikke å oppnå full barnehagedekning innen utgangen av 2007. Likevel har SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen (SV) ennå håp om at hun ikke må gå av.

- Vi er betydelig mer optimistisk enn Dagbladet. Vi vil ikke ha full oversikt før i juni. Men det skal ikke stå på oss. Staten bevilger penger og kommunene gjør en kjempejobb, sier Halvorsen til Nettavisen.

-Sover du godt om natta?

- Jeg vet at det er utrolig viktig for mange småbarnsfamilier å få barnehageplass. Mitt mål er at alle småbarnsforeldre skal sove godt, og slippe å bekymre seg om barnehageplass, sier Halvorsen.

- Dere blir kvitt meg
Det var i TV 2-programmet Utspørringen 15. august 2005 at Kristin Halvorsen fikk spørsmål om hun kunne garantere makspris og full barnehagedekning innen 2 år.

- Ja, det kan jeg, sa Halvorsen og fortsatte...

- Makspris i barnehagen skal innføres fra 1/1-2006 og vi skal ha full barnehagedekning innen utgangen av 2007, og innen utgangen av 2008 skal vi ha en garanti i Norge som er sånn at man får barnehageplass innen tre måneder etter at man har søkt, sa Halvorsen.

- Hvor viktig er dette for dere?

- For meg er det så viktig at dere er kvitt meg hvis vi ikke får til dette, svarte Halvorsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere