RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halvorsen slår tilbake

(Ole Berthelsen)
Sist oppdatert:
- Det er ikke NHO som skal diktere statsbudsjettet, advarer finansminister Kristin Halvorsen.

Etter mandagens bruduljer om sykelønnsordningen, møtes partene i arbeidslivet tirsdag klokken 12. Men statsminister Jens Stoltenberg står fast på at arbeidsgiverne skal betale mer. Det faller NHO tungt for brystet.

Finansminister Kristin Halvorsen mener NHO bør passe seg.

- NHO bør passe seg for ikke å provosere stortingsgruppene unødig. Det er Stortinget som vedtar budsjettet, ikke NHO, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Forslag om å la arbeidsgiverne betale mer av sykelønnsordningen ville betydd en innsparing på rundt 2,5 milliarder kroner. Halvorsen står fast ved målet.

- Det står i brevet fra statsministeren, sier hun.

Usant
Hun avviser påstanden i VG tirsdag om at forslaget om ny sykelønnsordning stammet fra Finansdepartementet, og at det ble banket gjennom mot arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssens vilje.

- Det er ikke sant. Men ellers vil jeg ikke kommentere regjeringens interne diskusjoner, sier hun.

Rotet
i et brev inviterer statsminister Jens Stoltenberg arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene til å være med i en gruppe som skal se på sykelønnsordningen. Gruppen, som skal ledes av Stoltenberg, møtes tirsdag.

NHO-direktør Finn Bergesen jr. krever at regjeringen avklarer mandatet for gruppen. Arbeidsgiverne er ikke beredt til å betale mer for sykelønnsordningen, advarer han.

Les brevet fra Stoltenberg her (ekstern lenke)

- Statsministeren rotet det skikkelig til under pressekonferansen mandag kveld. Han sa det ikke spilte noen rolle, at arbeidsgiverne likevel skal betale. Vi skal altså forhandle bort regjeringens avtalebrudd, sier Bergesen til TV Nettavisen.

- Regjeringen forsøker å outsource salderingen av budsjettet til et forhandlingsutvalg, fortsetter han.

Innsparing
På pressekonferansen mandag kveld sa statsminister Jens Stoltenberg at avtalen om et Inkluderende Arbeidsliv (IA) videreføres, men partene i avtalen forplikter seg til å få ned sykefraværet og finne innsparingsmuligheter tilsvarende de 2,5 milliardene regjeringen ville spare med sitt forslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere