RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han skal granske Valla

Sist oppdatert:
Jan Fougner (46) skal lede granskingen av Gerd-Liv Valla.

Advokat Jan Fougner får med seg Nils Erik Lie, førstelagmann i Borgarting lagmannsrett, og advokat og professor dr. juris Kristin Normann i granskingen av LOs leder.

Åpent mandat
Utvalget får ikke et konkret mandat å forholde seg til.

- For å legge minst mulig føringer på utvalgets arbeid, har LO valgt å ikke spesifisere mandatet ut over det som ble vedtatt i sekretariatet 22. januar 2007. Tolking og avgrensing av mandatet overlates til utvalget. Det overlates videre til utvalget å ta de kontakter og foreta de avklaringer som er nødvendig for å belyse alle sider av saken, heter det i en pressemelding fra LO.

D-dag
Det blir en lang og hektisk dag for LO-leder Gerd-Liv Valla. Møtet i LO-sekretaritet og forbundslederne begynte klokka 11.30. Klokka 14.00 begynte møtet i sentralstyret der det trolig blir klart at Valla ikke får stille som leder for partiets valgkomité.

Nettavisen er på Sørmarka.

Les også: Valla må gå

Lang erfaring
Jan Fougner er en av Norges fremste arbeidsrettsadvokater. Han arbeider hovedsakelig med prosedyre knyttet til forretningsjuridiske tvister. I tillegg arbeider han også med arbeidsrett, kontraktsrett, petroleumsrett, forvaltningsrett, miljørett og erstatningsrett.

Advokaten er partner i advokatfirmaet Wiersholm, Mellbye & Bech. Han har skrevet en rekke publikasjoner om arbeidsmiljøloven og arbeidsrett, og møtte for YS-forbundet Parat da SAS/Braathens-saken sto for Høyesterett. Fougner representerte Kabinforeningen som i 2006 gikk til sak mot ledelsen i SAS etter at pensjonssatsene ble endret fra 70 til 66 prosent. De ansatte mente endringen var tarfiffstridig og fikk i Høyesterett medhold på alle punkter.

Nils Erik Lie er førstelagmann ved Borgarting lagmannsrett, og anses å være en av Norges mest erfarne dommere.

Kristin Normann har siden 1985 vært førsteamanuesis ved Institutt for privatrett ved Universitetet i Oslo. Hun var konstituert lagdommer i Borgarting høsten 2003, og var tidligere formann i kontrollkomiteen i gjensidige NOR-konsernet.

Gikk fra møtet
Før møtet i sekretariatet har det vært diskutert om Valla er inhabil i saken, både når det gjelder å velge utvalgets medlemmer og i å utforme mandatet. Valla valgte derfor å gå fra møtet da topp-lederne skulle behandle den betente saken.

- LO-leder Gerd-Liv Valla har ikke deltatt i det saksforberedende arbeidet, og fratrådte ved sekretariatets behandling av saken, opplyser LO.

Sekretariatet i LO og forbundslederne bestemte i forrige uke at et uavhengig utvalg skal granske Yssen-saken. Etter at både Arbeidstilsynet og Arbeidsmiljøinstituttet avslo å gå inn saken, bestemte LO-sekretariatet at de skal sette sammen en gruppe av eksterne eksperter som skal granske saken.

Yssen taus
Ingunn Yssen opplyser til NA24 at hun selv ikke har vært konsultert i forbindelse med sammensettingen av utvalget.

For øvrig ønsker hun ikke å kommentere utnevnelsen av utvalget før det foreligger et mandat, og før hun har fått konferert med sin advokat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere