RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han vil rive vedskjulet til statsråd Høie

Sist oppdatert:
- Det er lite, beskjedet og godt gjemt, men bør rives likevel.

Helseminister Bent Høie (H) og ektemannen satte opp et vedskjul ved hytta i Bjerkreim - uten tillatelse, skrev VG mandag morgen.

- Dette er en type bygg som det i hovedregelen ikke trenger søkes byggetillatelse til. Men vi glemte å sjekke om reguleringsplanen for hytteområdet innebar noe krav om søknad, uttalte Høie til avisen.

- Vanlig med dispensasjon
Rådmann Inge Stangeland anbefaler riving av vedskjulet, men innrømmer at dette ikke er noen sak:

- Oppmerksomheten i media står ikke i forhold til sakens natur. Og i vår kommune er det vanlig at formannskapet gir dispensasjon - selv om administrasjonen og jeg går inn for at det bør rives, sier Stangeland til Nettavisen.

- Ordføreren i kommunen, Marthon Skårland, stemmer trolig for at vedskjulet skal bli stående. Tror du det blir utfallet av saken?

- Ja, det tror jeg fort kan bli utfallet, men det blir først avgjort i ettermiddag eller kveld. Vedskjulet er et lite, beskjedent bygg, godt gjemt, til forskjell fra mange av de andre sakene vi behandler, sier Stangeland.

- Likebehandling
- Hvorfor vil du at det skal rives, på tross av dette?

- Jeg ønsker ikke at dette skal skape noen presedens. Dessuten - det er viktig at vi likebehandler alle, understreker Stangeland.

- Hvordan ser du på regelverket som ligger til grunn for søknadskravet?

- Jeg kan forstå at dette gjelder et hyttefelt hvor man prøver å unngå at det bygges for mye, sier rådmannen til Nettavisen.

Høie har beklaget at han har ført opp vedskjulet uten å innhente tillatelse.

Nettavisen følger møtet i formannskapet mandag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere