*Nettavisen* Nyheter.

Han vil rive vedskjulet til statsråd Høie

- Det er lite, beskjedet og godt gjemt, men bør rives likevel.

25.11.13 11:45

Helseminister Bent Høie (H) og ektemannen satte opp et vedskjul ved hytta i Bjerkreim - uten tillatelse, skrev VG mandag morgen.

- Dette er en type bygg som det i hovedregelen ikke trenger søkes byggetillatelse til. Men vi glemte å sjekke om reguleringsplanen for hytteområdet innebar noe krav om søknad, uttalte Høie til avisen.

- Vanlig med dispensasjon
Rådmann Inge Stangeland anbefaler riving av vedskjulet, men innrømmer at dette ikke er noen sak:

- Oppmerksomheten i media står ikke i forhold til sakens natur. Og i vår kommune er det vanlig at formannskapet gir dispensasjon - selv om administrasjonen og jeg går inn for at det bør rives, sier Stangeland til Nettavisen.

- Ordføreren i kommunen, Marthon Skårland, stemmer trolig for at vedskjulet skal bli stående. Tror du det blir utfallet av saken?

- Ja, det tror jeg fort kan bli utfallet, men det blir først avgjort i ettermiddag eller kveld. Vedskjulet er et lite, beskjedent bygg, godt gjemt, til forskjell fra mange av de andre sakene vi behandler, sier Stangeland.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

- Likebehandling
- Hvorfor vil du at det skal rives, på tross av dette?

- Jeg ønsker ikke at dette skal skape noen presedens. Dessuten - det er viktig at vi likebehandler alle, understreker Stangeland.

- Hvordan ser du på regelverket som ligger til grunn for søknadskravet?

- Jeg kan forstå at dette gjelder et hyttefelt hvor man prøver å unngå at det bygges for mye, sier rådmannen til Nettavisen.

Høie har beklaget at han har ført opp vedskjulet uten å innhente tillatelse.

Nettavisen følger møtet i formannskapet mandag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.