RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hanssen får kritikk

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Bjarne Håkon Hanssen får kritikk etter sitt utspill i går om at KrF skaper et sorteringssamfunn.

Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann reagerte kraftig på et av punktene i KrFs såkalte verdiprogram som ble lagt frem onsdag.

Sorterer bort homofile
«KrF vil grunnlovfeste retten til liv. Sorteringssamfunnet må bekjempes. Vi vil sikre ufødt liv et bedre rettsvern, blant annet i bioteknologiloven», heter det i teksten som skal sikre partiet flere velgere under høstens valg.

Bjarne Håkon Hanssen påpekte overfor TV 2 Nettavisen i går kveld atKrF er blant de største sortererne i samfunnet , ved å nekte homofile par å inngå vanlig ekteskap.

- På denne måte sorterer de bort tusenvis av homofile, fastslo han.

KrF-politiker og Stortingsrepresentant Bjørg Tørresdal mener Hanssen skyter over mål.

- Helt feil
- Jeg stiller spørsmålstegn ved at han drar debatten om kjønnsekteskap og adopsjon av barn inn i debatten om sorteringssamfunnet. Det er to helt ulike saker, sier Tørresdal til TV 2 Nettavisen.

Hun avviser på det sterkeste at KrF bidrar til et sorteringssamfunn.

- KrF vil bekjempe sorteringssamfunnet. Vi ønsker å verne alt ufødt liv og gi alle mennesker samme verdi. Et barns rett til å ha både en mor og en far handler ikke om sorteringssamfunnet, sier hun.

- Vårt syn er at barn som skal få nye foreldre skal få den best mulige løsningen, ved å både få en mor og far. Vi må respektere at vi har ulikt syn i forhold til dette, men å blande dette med sorteringssamfunnet blir helt feil, fastslår hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere