*Nettavisen* Nyheter.

Hansson: - Vil ha ordføreren i Oslo

Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne har gjort et brakvalg, og ligger på vippen i Oslo. Nå krever han ordføreren. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Miljøpartiet De Grønnes Rasmus Hansson svarte et klart ja på at partiet vil ha ordføreren i Oslo i partilederdebatten valgnatten.

15.09.15 01:40

Partiet ligger an til å komme på vippen i opp mot 20 kommuner, blant dem hovedstaden. Hansson sier det er helt klart at partiet vil kreve at Shoaib Sultan skal bli ordfører i bytte mot at blokken de samarbeider med får byrådslederen.

– Sultan vil bli den mest representative ordføreren Oslo noen gang har hatt, sa Hansson.

Les også: Miljøpartiet De Grønne nekter å velge side

Han holder fast ved at partiet er blokkuavhengig, og at de samarbeider med dem som har den beste miljøpolitikken. Likevel la han ikke skjul på at det mest sannsynlige kan bli et samarbeid med de rødgrønne i Oslo.

– Vi snakker med dem som vil snakke med oss om best mulig miljøpolitikk. Og så kan man jo regne på hva som er det mest sannsynlige resultatet.

Han mener partiet er blokkuavhengig selv om det det kan bli samarbeide med sosialistisk side i de fleste kommunene der partiene er på vippen.

– Det gjør oss ikke til sosialister av den grunn. Det betyr bare at venstresiden i så fall har en bedre miljøpolitikk.

Solberg: - Vi er et godt alternativ
Statsminister Erna Solberg (H) sier at partiet er svært opptatt av miljøspørsmål, og sier partiet vil ta på alvor mulige lokale samarbeid med MDG, under partilederdebatten i Stortinget.

– Det er dårligere valgresultater enn det vi hadde ønsket oss. Det er likevel det nest beste valgresultatet vi har hatt siden 1983, så sett i et historisk perspektiv er det ikke så ille, sier Solberg.

Solberg sa at Høyre har et ambisiøs miljøpolitikk, og at det er det MDG ønsker, vil de være et godt alternativ.

– Men vi har også en rekke andre viktige prioriteringer, slik som eldreomsorg og skolepolitikk. Dette er også viktig når vi skal peke ut veien videre, sier Solberg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag