RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hansson sier nei til gjenvalg i Miljøpartiet De Grønne


Rasmus Hansson er ferdig som talsperson for Miljøpartiet De Grønne når landsmøtet heves neste år.
Rasmus Hansson er ferdig som talsperson for Miljøpartiet De Grønne når landsmøtet heves neste år. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Rasmus Hansson (63) går av som nasjonal talsperson i MDG under landsmøtet neste år. I forrige periode ble han partiets første stortingsrepresentant noensinne.

– Med to år til lokalvalget i 2019 og fire år på Stortinget foran oss har vi tid til å tenke langsiktig. Jeg mener dette er riktig tidspunkt å slippe til og bygge opp neste generasjon MDG-ledere som skal løfte den grønne politikken videre, sier Hansson i en uttalelse som er sendt NTB.

63 år gamle Hansson toppet Miljøpartiet De Grønnes stortingsvalgliste fra Akershus foran høstens valg, men nådde ikke opp. Denne perioden er det i stedet partiets andre nasjonale talsperson Une Aina Bastholm fra Oslo som utgjør MDGs énpersonsgruppe.

Hansson fortsetter som MDG-talsperson fram til landsmøtet i 2018. Partiets valgkomité har startet arbeidet med å finne en ny mannlig talsperson for De Grønne. En liste over foreslåtte kandidater vil bli presentert 15. januar neste år.

– Det har vært et stort privilegium å representere De Grønne og grønne velgere i fire år på Stortinget og nesten like lenge som nasjonal talsperson. Jeg takker og bukker og gleder meg til fortsettelsen, sier Hansson.

Før han ble MDGs fremste ansikt utad, var Rasmus Hansson i en årrekke generalsekretær i WWF Norge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere