RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Har aldri øvd på katastrofer

Sist oppdatert:
Verken utenriksminister Jan Petersen eller hans politiske ledelse har noensinne øvd på håndtering av katastrofer.

Det vedgår Jan Petersen selv overfor Adresseavisen.

- Ingen kunne ha øvet på det vi nå har stått overfor. Men dette må bli ett av punktene i vår gjennomgang, sier Jan Petersen.

For UD vil nå måtte gå gjennom sine rutiner - uavhengig av regjeringens varslede granskning av katastrofen, sier utenriksministeren.

Heller ingen andre i den politiske ledelsen har deltatt i noen øvelse der departementets øverste ledelse blir trenet i krisehåndtering, ifølge UDs pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten.

- Jeg kan heller ikke huske at det er gjennomført noe slikt tidligere. Det har ikke vært vanlig og jeg har vært i UD i 10 år, sier Dale Sandsten.

UD har gjentatte ganger fremholdt at beredskapsplaner og instrukser ligget i bunnen for beslutningene som er tatt fortløpende.

Men mens den politiske ledelsen i Justisdepartementet og Forsvarsdepartementet opplyser at de jevnlig øver på beredskapsplaner og krisehåndtering, har dette ikke blitt prioritert i Utenriksdepartementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere