*Nettavisen* Nyheter.

Har samlet inn 75.000 kroner til advokat

Foto: Stig Marlon Weston (Sosialistisk Venstreparti)

Støttegruppen for Neda og familien har startet kronerulling før rettssaken i oktober.

- Nedas sak har rørt våre hjerter, og på et blunk samlet vi inn 75.000 kroner til advokat. Nå fortsetter innsamlingen fram mot rettssaken i oktober, sier leder for støttegruppen for Neda, Sandnes-kvinnen Heidi Bjerga.

- De hører til her
- De skal tilbake hit. De hører til her! sier hun til Nettavisen.

Hun forteller at støttespillerne er i sjokk etter at Neda og familien natt til tirsdag ble hentet av politiet og satt på flyet til Jordan. Neda, som er den eldste av fire søsken, har bodd ti år i Norge. 29. mai i år fylte hun 12 år.

Les også: - Høres ut som det er et annet regime

Besøkte henne på bursdagen
- Jeg besøkte henne på bursdagen hennes, og vi spiste is sammen. Moren serverte nydelig mat, og vi planla en bakedag sammen. Onsdag hadde jeg tenkt å besøke dem igjen og fortelle at vi har avtalt et besøk i Kongeparken for hele familien til sommeren. Tanken var at de skulle ha noe å se fram mot, sier Bjerga.

Hun reagerer på at norske myndigheter velger å gjennomføre utkastelse av familien når staten er stevnet og det er berammet en rettssak 29. oktober.

- Myndighetene vet at de har fått en sak mot seg, og vi er i gang med å samle inn penger for å dekke advokatutgiftene. Så velger de å kaste familien ut mens de venter på denne avklaringen. Denne saken burde få gått sin gang, sier Bjerga.

Får Humlen som advokat
Neda-saken er en av sakene som Advokatforeningens prosedyregruppe tar fatt i, og advokat Arild Humlen, som også kjørte saken mot staten i Nathan-saken, er familiens advokat.

Bjerga sier det overordnede målet for støttegruppen er amnesti for alle de lengeværende asylbarna.

- Vi kan ikke behandle folk på denne måten. Først må vi løse det med de som er her og har vært her lenge. Tenk hvordan det er å vokse opp på et asylmottak, på utsiden av samfunnet.

Les Gunnar Stavrums kommentar: Skammelig av Grete Faremo

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.