*Nettavisen* Nyheter.

Hareide: – Vi bryter ikke samarbeid over søndagsåpne butikker

KrF-leder Knut Arild Hareide sier partiet ikke vil bryte samarbeidsavtalen med regjeringen, selv om KrF skulle tape kampen om søndagsåpne butikker. Foto: Paul Weaver

25.09.15 14:08

KrF-leder Knut Arild Hareide sier partiet ikke vil bryte samarbeidsavtalen med regjeringen, selv om KrF skulle tape kampen om søndagsåpne butikker. Men han understreker at landsstyret har siste ord i saken.

KrF har denne uken fått kritikk fra sine samarbeidspartnere i Venstre, Høyre og Frp for sitt krav om søndagsåpne butikker. Blant annet har Venstre hevdet at KrF bruker debatten for å komme seg ut av samarbeidet.

– Dette er ikke en sak som KrF skal bryte noen samarbeidsavtale over. Det som skjer nå, er at kommune etter kommune sier nei til søndagsåpne butikker. Det er fordi dere har klart å si nei til dette, sier Hareide i sin tale under partiets landsstyremøte i Oslo fredag.

– Landsstyret avgjør
Partilederen understreket at det er landsstyret i november i år som setter premissene for samarbeidsprosessen.

– Og som alltid er det landsmøtet i 2017 som har det avgjørende siste ordet. La meg likevel slå fast at KrF har ikke skiftet syn på hvor vi hører hjemme i det politiske landskapet. Vi er og skal være et kristendemokratisk sentrumsparti. Vi representerer en tredje vei i politikken. Vi har felles interesser med partier både til venstre og høyre for oss, sa Hareide videre.

Prioriterer arbeidsledighet
Regjeringen legger fram sitt forslag til statsbudsjett 7. oktober, og dette er et av KrFs viktigste saker framover, ifølge Hareide.

– Det er to ting som nå blir veldig viktig for KrF. Det ene er arbeidsledigheten vi nå ser, særlig i vår offshorevirksomhet. Det andre er flyktningkrisen. Vi kommer til å jobbe med den i tiden framover, både i vårt eget land og internasjonalt, sa Hareide, som kritiserte regjeringen for å prioritere internasjonal støtte. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.