Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hareide: Alle har nærmet seg sentrum

KRFs partileder Knut Arild Hareide, 1. nestleder Dagrun Eriksen og 2. nestleder Olaug V. Bollestad inviterte torsdag til oppsummerende pressekonferanse før sommeren.
KRFs partileder Knut Arild Hareide, 1. nestleder Dagrun Eriksen og 2. nestleder Olaug V. Bollestad inviterte torsdag til oppsummerende pressekonferanse før sommeren. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Tyngdepunktet i Stortinget har gitt KrF stort gjennomslag, sier partileder Knut Arild Hareide. Han mener regjeringspartiene så vel som de rødgrønne har lagt seg tettere til sentrum.

– Vi står trygt i sentrum, men opplever at de blåblå kommer nærmere oss. Det samme opplever vi fra de andre opposisjonspartiene, sa Hareide på KrFs oppsummerende pressekonferanse før sommerferien.

Sammen med partiets to nestledere Dagrun Eriksen og Olaug Bollestad presenterte han en lang smørbrødliste med saker der han mener KrF har fått gjennomslag for sitt syn.

– Regjeringen har prøvd seg på egen hånd uten KrF og Venstre. Vi så hvordan det gikk, sa Hareide og brukte iskanten i Barentshavet og nasjonalt tiggeforbud som eksempler.

KrF-lederen mener det har vært en suksess å alliere seg med de rødgrønne i enkeltsaker for å trekke regjeringspartiene nærmere sentrum.

– Det er ikke i tvil om at et flertall på Stortinget har bygget opp et positivt press, sa Hareide og viste blant annet til Syria-forliket, elektrifisering av Utsira og vedtaket om å trekke oljefondet ut av kull.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!