*Nettavisen* Nyheter.

Hareide åpner for å droppe reservasjonssaken

Krfs Knut Arild Hareide er åpen for å finne andre løsninger i den betente reservasjonsrett-saken.

Krfs Knut Arild Hareide er åpen for å finne andre løsninger i den betente reservasjonsrett-saken. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

KrF-leder Knut Arild Hareide åpner for å droppe forslaget om legereservasjon hvis samvittighetshensyn likevel ivaretas, skriver Vårt Land.

24.04.14 22:56

Hareide sier til avisen at han er villig til å droppe Bent Høies reservasjonsforslag hvis samvittighetsfriheten blir ivaretatt på andre måter.

– KrF kan se på andre løsninger hvis både hensynet til kvinnen og legen blir ivaretatt. Hvis ikke ligger reservasjonsmuligheten der. Det som er viktig for oss, er å sikre to hensyn: Leger skal slippe å handle i strid med sin samvittighet, og pasientenes rettigheter skal ivaretas, sier KrF-lederen.

Hvordan disse hensynene blir sikret, er Hareide nå villig til å se på. Ett alternativ kan være å droppe hele reservasjonsforslaget fra helseminister Bent Høie (H) hvis andre løsninger ivaretar både hensynet til kvinnen og legen.

Hva som kan bli løsningen, er KrF-lederen derimot ikke villig til å svare på.

– Jeg kommer ikke til å gå inn på alternativene nå. Det gjør jeg i dialog med regjeringen og Legeforeningen, sier Hareide.

Det er under en uke til høringsfristen om reservasjonsordning for fastleger går ut, engasjementet har vært rekordstort og et stort flertall har uttalt seg negativt til forslaget.

Etter at høringen er avsluttet, vil regjeringspartiene og KrF sette seg ned for å finne en løsning, forteller Hareide. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.