*Nettavisen* Nyheter.

Hareide ber Siv rydde opp i «kaoset hun skapte»

KrF-leder Knut Arild Hareide ber finansminister Siv Jensen (Frp) rydde opp i «kaoset hun skapte». Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

KrF-leder Knut Arild Hareide sier han støtter oppfordringen om at finansminister Siv Jensen (Frp) må klargjøre om hun fremdeles mener kommunene bør si nei til bosetting av flyktninger.

Siv Jensen skapte sterke reaksjoner da hun i august oppfordret kommunene til ikke å kvie seg for å si nei til å bosette de 8.000 flyktningene fra Syria, som stortingsflertallet hadde blitt enige om før sommeren.

I kjølvannet av statsminister Erna Solbergs flyktningredegjørelse på Stortinget tirsdag, uttrykte flere av partiene at Siv Jensen enten må gjenta budskapet eller trekke det tilbake. Det er et krav Hareide støtter.

– Det hadde styrket Siv Jensen om hun ryddet opp i det kaoset hun skapte i begynnelsen av valgkampen, uttalte han på vei inn til halvårsmøte med regjeringen i Nydalen tirsdag ettermiddag.

– I den situasjonen vi står i nå så er det viktig å ha kommunene med på laget, og da er det uheldig at hun har oppfordret kommunene til ikke å følge opp vedtaket, sier Hareide.

På spørsmål om hun fremdeles står på oppfordringen hun kom med til kommunene i august, minnet Frp-lederen om at ingen andre partier enn SV og MDG så langt har tatt til orde for tvangsbosetting.

– Det betyr at kommunene må gjøre det de selv føler de er i stand til å gjøre, så skal regjeringen selv fasilitere dette gjennom samlet håndtering, uttalte Jensen på vei inn til møtet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.