RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KrF-leder Knut Arild Hareide stemte i kirkevalget, men ønsker ikke å si hva han stemte fordi han mener kirken skal være selvstyrt.
KrF-leder Knut Arild Hareide stemte i kirkevalget, men ønsker ikke å si hva han stemte fordi han mener kirken skal være selvstyrt. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Hareide nekter å svare på om homofili er synd

KrF-lederen ønsker heller ikke å si hva han mener om kirkelig vigsel av homofile.

KrF-leder Knut Arild Hareide er taus om hva han stemte i kirkevalget, og på spørsmål om han mener homofili er synd, nekter han å svare.

- Jeg går ikke inn på spørsmål om hva som er synd eller ikke. Heller ikke om skilsmisser eller banning er synd. Som politiker holder jeg meg unna det, fordi det er spørsmål teologer og menigheter må besvare, sier Hareide til VG.

Dermed gjør partilederen som sin partifelle i Bergen, ordførerkandidat Marita Moltu, som overfor Nettavisen har nektet å svare på spørsmål om homofili er synd. Moltu ble kritisert for dette fra flere hold.

Også Miljøpartiet De Grønnes ordførerkandidat i Oslo, Shohaib Sultan, ble spurt om det samme, og svarte etter et massivt press fra samfunnsdebattanter og media til slutt at han ikke mener det er synd.

Les også: Ordførerkandidat nekter å svare på om homofili er synd
Les også: Sultan: - Homofili er ikke synd

Hareide, som påpeker at han er imot all diskriminering som følge av seksuell legning, etnisitet og kjønn, mener Sultan burde sluppet å få spørsmålet.

- Han er politiker, og bør slippe å uttale seg om sånne spørsmål, sier Hareide til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere