RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hauge i krig med Kristin

Sist oppdatert:
Bellona-lederen krever at Kristin Halvorsen ber om unnskyldning for angrep på miljøbevegelsen.

- Jeg er lynende forbannet. Det er uhørt at SV-lederen gir miljøbevegelsen skylden for det dårlige valgresultatet, sier Frederic Hauge til Nettavisen.

Det var på SVs landsstyremøte søndag at SV-leder Kristin Halvorsen sa at det bare er kjeft å få fra miljøbevegelsen, og at miljøbevegelsens argumenter derfor ikke kan brukes i interne dragkamper i regjeringen.

Vil ha tettere kontakt
Halvorsen tok samtidig selvkritikk på at dialogen mellom SV og miljøbevegelsen ikke er god nok, og sa at hun heretter vil ha en tettere kontakt med miljøvernerne.

Men hun kan glemme møter med Bellona hvis hun ikke ber om unnskyldning.

- Finansministeren må be om unnskyldning for at hun ber oss støtte virkemidler som vi blant annet ser bryter med Folkeretten og si at vi bare kjefter, sier Hauge.

Hauge mener at Halvorsen faller Bellona i ryggen når hun sier at hun får for lite drahjelp fra miljøbevegelsen.

- Bellona la hodet på blokka for SV i den vanskeligste miljøsaken i regjeringen som vi har hatt til nå; CO2 rensing på Mongstad. Vi hjalp til og med regjeringen med å lose den i havn. Å klage på drahjelp er å stikke sine tidligere allierte i ryggen.

Hårreisende
Bellona-lederen synes videre at det er hårreisende at Halvorsen bruker NOX-avgift på 15 kroner per kilo utslipp av nitrogendioksider som eksempel på kjeft som miljøbevegelsen har gitt regjeringen.

Vi har sett svært grundig på NOX-avgiften. Vi kan ikke juble over at virkemidlene som regjeringen kommer med for å overholde våre Göteborg protokollen med overlegg bryter våre folkerettslige forpliktelser. Vi kan ikke juble over notoriske forbrytelser i forhold til Folkeretten.

SV = skatter og avgifter
Hauge mener at SV må innse at miljøvern nå handler om virkemidler, og ikke om å få folk til å være opptatt av klimaet.

- Det eneste virkemidlet SV ser ut til å ha, er skatter og avgifter. Vi har ikke noe annet ønske om å ha et så sterkt miljøparti som mulig. For oss er det ikke nøye om det er rødt eller blått. Men SV har en manglende evne til å forholde seg til næringslivet som gjør at vi nå ikke får andre virkemidler enn skatter og avgifter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere