RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helsvart for rødt

Foto: Stian Lysberg Solum (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Regjeringspartiene faller kraftig på stor partimåling.

Arbeiderpartiet tilbake to prosentpoeng til 27,6. SV ligger under sperregrensen med 3,3 prosent. Sp lander på 5,3 prosent. Det gir regjeringspartiene en samlet oppslutning på 36,2 prosent.

Høyre (31,9 prosent), Frp (14,2 prosent), Venstre (5,6 prosent) og KrF (5,5 prosent) får klart flertall med 57,2 prosent.

Det er InFact som har gjennomført målingen for VG . 3000 nordmenn er spurt. Det høye antallet spurte gjør at denne undersøkelsen har mindre feilmargin enn andre undersøkelser.

- Vi har denne gangen tatt opp hele tre separate målinger. Ingen av de tre målingene skiller seg vesentlig ut. Derfor er dette robuste tall som vi har stor tillit til at er korrekte, sier fagsjef Knut Weberg i InFact til VG.

- Jeg har sett både gode og dårlige målinger, og har ikke tenkt å la meg påvirke av de dårlige, sier Jens Stoltenberg til VG.

For Arbeiderpartiet er det nå svært viktig å mobilisere slik at partiet blir større enn Høyre under stortingsvalget i september.

- Det er svært, svært viktig å bli det største partiet. Blir vi ikke det, så er det første gang på 87 år. Så det sier seg selv. Det viktigste er selvsagt å beholde regjeringsflertallet, men det er et nesten like viktig mål at vi blir det største partiet, sier tidligere partisekretær i Ap, Martin Kolberg.

Flere Ap-topper sier også til avisen at hvis Ap beholder posisjonen som landets største parti så vil det også gjøre det mulig å overta regjeringsmakten hvis en eventuell borgerlig koalisjonsregjering skulle bryte sammen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere