*Nettavisen* Nyheter.

Her avgjøres valget

Det skiller bare noen få hundre stemmer mellom de rødgrønne og de borgelige i enkelte fylker. Se hvor jevnt det er akkurat nå.

12.09.05 23:29

I mange av fylkene er det partier fra den samme fløyen som kjemper om det samme mandatet, men valgene i Akershus, Oslo, Hedmark, Aust-Agder, Vest-Agder, Møre og Romsdal, Troms og Finnmark kan avgjøre hvilken fløy som får flertall. Følg med på TV 2 Nettavisens interaktive valgkart på forsiden av Nettavisen. Trykk reload/refresh for oppdaterte resultater.

Østfold:
I Østfold ligger SV 522 stemmer unna å kapre et direktemandat når 10 av 18 kommuner opptalt. Mandatet kan tas fra Arbeiderpartiet.

Akershus:
I Akershus ligger Åslaug Haga svært tynt an. Det er kun 639 stemmer fra at hun mister sitt direktemandat i fylket. Det er KRF som er nærmest å kapre dette hvis det ryker for Senterpartiet. KRF har foreløpig et distriktsmandat i fylket, slik at også Valgerd Svarstad Haugland er inne. Kun 2 av 22 kommuner er telt opp.

Oslo:
I hovedstaden er det Arbeiderpartiet som er nærmest å tape et direktemandat, mens Kristelig Folkeparti er nærmest til å ta ett. Det er svært få stemmer som er telt opp i hovedstaden foreløpig.

Hedmark:
I Hedmark kjemper SV og Høyre om et direktemandat. SV har det foreløpig, men det er svært jevnt. 11 av 22 kommuner er telt opp. Høyre har foreløpig et distriktsmandat.

Oppland:
I det andre innlandsfylket er det Arbeiderpartiet og SV som kjemper om et direktemandat. Høyre har foreløpig et distriktsmandat i fylket. I Oppland er 16 av 26 kommuner telt opp.

Buskerud:
I Buskerud kan SV tape sitt direktemandat til SP hvis det forandres når de resterende 10 av 21 kommuner blir telt opp.

Vestfold:
Når 5 av 14 kommuner er telt opp i Vestfold er det Arbeiderpartiet som ligger nærmest an til å miste et direktemandat til SV.

Telemark:
I Telemark kjemper Høyre og Fremskrittspartiet om et direktemandat. 6 av 18 kommuner er telt opp.

Aust-Agder:
I Aust-Agder, når 7 av 15 kommuner er telt opp er det Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti som kjemper om det utsatte direktemandatet. Arbeiderpartiet har det foreløpig inne.

Vest-Agder:
I det andre agder-fylket mangler det 1104 FRP-stemmer på at de tar et direktemandat fra Arbeiderpartiet. Venstre har foreløpig distriktsmandatet når 8 av 15 kommuner er telt opp.

Rogaland:
Det er utrolig jevnt i Rogaland, og KRF har 375 stemmer å gå på for sitt direktemandat. SV kan vinne dette fra KRF. Sistnevnte parti har foreløpig distriktsmandatet. 17 av 27 kommuner er telt opp.

Hordaland:
I Hordaland kan FRP kapre et direktemandat fra SP. Under to tusen stemmer skiller når 22 av 33 kommuner er telt opp. KRF har distriktsmandatet i fylket.

Sogn og Fjordane:
FRP og Kristelig Folkeparti kjemper om et direktemandat i fylket. 19 av 26 kommuner er telt opp.

Møre og Romsdal:
FRP har kun 400 stemmer å gå på for å miste sitt direktemandat til Arbeiderpartiet i fylket. Venstre har distriktsmandatet. 13 av 38 kommuner er telt opp.

Sør-Trøndelag:
SP ligger dårligst an når det gjelder å miste et direktemandat i fylket. KRF har distriktsmandatet, men kan ta direktemandatet fra SP. 13 av 25 kommuner er telt opp.

Nord-Trøndelag:
SV og AP kjemper om direktemandatet når 12 av 24 kommuner er telt opp.

Nordland:
I Nordland er det Høyre og KRF som kjemper om et direktemandat. 20 av 44 kommuner er telt opp.

Troms:
Høyre har kun 185 stemmer å gå på ovenfor Arbeiderpartiet i Troms. Senterpartiet har foreløpig distriktsmandatet når 16 av 25 kommuner er telt opp.

Finnmark:
SV kan tape et direktemandat til Høyre med kun litt over 500 stemmers overvekt i fylket. Venstre har foreløpig distriktsmandatet når 12 av 19 kommuner er telt opp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag