RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Råkvåg havn i Rissa kommune i Sør-Trøndelag.
Råkvåg havn i Rissa kommune i Sør-Trøndelag. Foto: Swoy (Wikipedia)

Her blir det kommunesammenslåing - i full fordragelighet

Sist oppdatert:
Leksvik kommune i Nord-Trøndelag og Rissa kommune i Sør-Trøndelag har avsluttet de innledende forhandlingene om en sammenslåing.

De to Fosen-kommunene ble enige om grunnlaget for en ny sammenslått kommune på bare to møter. Kommunene er først i løypa i Trøndelag om en sammenslåing i forbindelse med kommunereformen.

- Vi var 95 prosent enige etter første møte forrige uke. Det var bare detaljer og nyanser som gjensto. sier Rissa-ordfører Ove Vollan (H) til Fosna-Folket.

- Det var aldri fare for havari. Jeg mener dette har vært forhandlinger mellom to jevnbyrdige parter. Det er vist romslighet i forhandlingene. Ambisjonen er at det skal legges til rette for en balansert utvikling i hele den nye kommunen, sier Leksvik-ordfører Einar Strøm (Sp).

Kommunesenteret med ordfører og rådmann skal ligge i Rissa. Sentrale funksjoner og lederstillinger skal legges til kommunehuset i Leksvik. Den nye kommunen vil få rundt 10.000 innbyggere. Fosen kommune er satt som arbeidstittel på den nye kommunen, men endelig navn er ikke avklart. Målet er at sammenslåingen skal være en realitet fra 1. januar 2018.

Rissa-ordfører Vollan sier at det ikke var noen harde dragkamper om for eksempel kommunesenter.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere