RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir du overvåket

Politiet har fått klarsignal til å sette opp kameraer i sentrum, og vil overvåke de mest voldsutsatte områdene.

(iBergen.no): Kameraene vil komme i «lysløypen» fra Bryggen via Torget og Torgallmenningen til Ole Bulls plass og Vestre torggate, ifølge Bergens Tidende. Dette er plasser som er mest plaget av fyll og bråk, og ifølge både bystyret og politiet prioriterte plasseringer for det nye overvåkingssystemet i Bergen.

Videovervåkingen er et prøveprosjekt fra politiet for å få bukt med de økte voldsproblemene i sentrum, og prosjektet ble mandag godkjent av bystyret.

Det er enda ikke klart nøyaktig hvor og hvordan kameraene vil bli plassert, men på strekningen Bryggen - Vestre Torggate vil du altså med sikkerhet bli overvåket når prosjektet kommer i gang. Dette vil skje tidligst høsten 2007.

Selv om fyll og vold i helgene er hovedargument for å få satt opp overvåkingskameraene, vil de være påskrudd hele døgnet, opplyser informasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Trygve Hillestad.

- Vi har hatt grove ran på Torgallmenningen midt på dagen. Når ransalarmen går kan det vært nyttig å ha slikt utstyr, uttalte han til BT tidligere i høst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere