RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er bomstasjonen Frp fikk stoppet

Foto: Olav Heggøl/Fotovisjon (Samferdselsdepartementet)
Sist oppdatert:
Frp har fått stoppet ett bompengeprosjekt i endringene til statsbudsjett.

OSLO (NTB): Fremskrittspartiet har fått stanset ett bompengeprosjekt i endringene til statsbudsjettet som legges fram fredag.

Vedtaket vil spare norske bilister for en halv milliard i bompenger, melder NRK. Det er et bompengeprosjekt langs E134 i nærheten av Seljord som blir stanset.

- Dette er den første veien Fremskrittspartiet fjerner bompengefinansiering på. De rødgrønne har lagt opp til at bilistene skal betale nær en halv milliard i bompenger her, men med Frp i regjering blir dette nå en bomfri vei, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Den 9,4 kilometer lange veien, som får byggestart neste år, hadde den rødgrønne regjeringen planlagt å bygge ut for i alt 535 millioner kroner. Det statlige bidraget skulle kun være på 31 millioner, mens de øvrige 504 millionene skulle betales av bilistene i form av bompenger.

- Og nesten halvparten av disse pengene skulle gått til å dekke innkrevingskostnader og finansieringskostnader for bomselskapet. Det er en meningsløs og dyr måte å bygge vei på, sier Solvik-Olsen til NRK.

Nå skal veiutbyggingen i stedet finansieres i sin helhet gjennom årlige overføringer fra staten.

- Vi synes det er bedre å bruke penger på å bygge vei enn å bruke penger på å finansiere dyre bomselskaper, sier Solvik-Olsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere